Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lauterbach (Γερμανία): Βάζει «φρένο» στους επενδυτές - «αρπακτικά» ιατρικών κέντρων και ιατρείων

Lauterbach (Γερμανία): Βάζει «φρένο» στους επενδυτές - «αρπακτικά» ιατρικών κέντρων και ιατρείων
Οι νέοι γιατροί που εργάζονται εκεί επιδίδονται σε "ιατρική σε τροχούς χάμστερ με άχρηστες θεραπείες κακής ποιότητας" προκειμένου να επιτύχουν "παράλογους στόχους κέρδους", πρόσθεσε ο Γερμανός υπ. Υγείας
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Karl Lauterbach, σχεδιάζει να φρενάρει δια νόμου τους ιδιώτες επενδυτές -  «αρπακτικά ή ακρίδες» που αγοράζουν εξειδικευμένα ιατρεία και ιατρικά κέντρα, με στόχο να εμποδίσει την "απόλυτη απληστία για κέρδος" μεταξύ ορισμένων ιδιωτών επενδυτών.
"Δεν θεωρώ ότι τα διψήφια κέρδη είναι δικαιολογημένα", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Lauterbach, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελάριου Olaf Scholz. "Αν έχεις απόδοση 10% ή περισσότερο, αυτό είναι δύσκολα εφικτό με τη σοβαρή ιατρική".
Οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύουν σε εξειδικευμένα ιατρεία μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της καινοτομίας και να παρέχουν σταθερή χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση, ομάδα πίεσης για τους γιατρούς και τους φοιτητές.
Ωστόσο, οι προσδοκίες για γρήγορη απόδοση μπορεί επίσης να συγκρουστούν με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μιας πρακτικής και τις ηθικές απαιτήσεις των ιατρών, δήλωσε η ομάδα τον Αύγουστο.

Yπ. Υγείας: Τα ιατρεία στη Γερμανία θα πρέπει να ανήκουν σε αυτούς που πραγματικά εργάζονται εκεί

"Η ιδέα εδώ είναι ότι οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων αγοράζουν τις πρακτικές και στη συνέχεια οι επενδυτές τους περιμένουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους σε περίπου πέντε έως επτά χρόνια με κέρδος 20% έως 30%", δήλωσε το μέλος της AMA, Franceis Kroson στην ετήσια συνάντηση της ένωσης το 2022.
"Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε προσδοκία μακροχρόνιων σχέσεων και με επενδύσεις για να γίνουν οι πρακτικές καλύτερες - είναι ακριβώς το αντίθετο", πρόσθεσε.
Ο Lauterbach δήλωσε στην Bild ότι τα ιατρεία στη Γερμανία θα πρέπει "να ανήκουν σε αυτούς που πραγματικά εργάζονται εκεί" και κατήγγειλε την "παράλογη έννοια του κέρδους στο σύστημα υγείας".
Είπε ότι ο νόμος του θα βάλει επίσης τέλος στους διάσημους γιατρούς που δανείζουν το όνομά τους σε δεκάδες ιατρεία.
Οι νέοι γιατροί που εργάζονται εκεί επιδίδονται σε "ιατρική σε τροχούς χάμστερ με άχρηστες θεραπείες κακής ποιότητας" προκειμένου να επιτύχουν "παράλογους στόχους κέρδους", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης