Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στην κορεατική χερσόνησο - Η Ν. Κορέα έριξε προειδοποιητικά πυρά σε drone της Β. Κορέας - Συνετρίβη αεροσκάφος

Ένταση στην κορεατική χερσόνησο - Η Ν. Κορέα έριξε προειδοποιητικά πυρά σε drone της Β. Κορέας - Συνετρίβη αεροσκάφος
Συντριβή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας – Σώοι οι 2 πιλότοι
Σχετικά Άρθρα
Η Νότια Κορέα αναχαίτισε μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα και έριξε προειδοποιητικές βολές τη Δευτέρα, αφού βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η Νότια Κορέα εντόπισε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που διέσχιζαν από τη Βόρεια Κορέα πάνω από αυτό που είναι γνωστό ως στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε το Yonhap.
Το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι νωρίτερα οι πτήσεις που αναχωρούσαν από τα αεροδρόμιά της Incheon και Gimpo ανεστάλησαν μετά από αίτημα του στρατού.
Η αναχαίτηση ξεκίνησε στις 13:08 (0408 GMT) στο Γκίμπο και στις 13:22 στο Ιντσέον και διήρκεσε περίπου μία ώρα πριν οι αναχωρήσεις των πτήσεων συνεχιστούν περίπου στις 14:10, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου.
Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αναστολή.

Συντριβή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Ν. Κορέας - Σώοι οι 2 πιλότοι

Σώοι είναι οι δύο πιλότοι αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας, το οποίο συνετρίβη στην επαρχία Gangwon, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως επιχείρησε να αναχαιτίσει drone της Βόρειας Κορέας που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας και έριξαν προειδοποιητικά πυρά.
Οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Οι πιλότοι εντοπίστηκαν από τους πυροσβέστες που μετέβησαν στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

korea.jpg

korea2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης