Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το ρούβλι μετά το -13% σε ένα μήνα - Στα 69,67 έναντι του δολαρίου

Ανακάμπτει το ρούβλι μετά το -13% σε ένα μήνα - Στα 69,67 έναντι του δολαρίου
Το ρούβλι παραμένει ένα από τα κύρια νομίσματα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως έναντι του δολαρίου φέτος
Σχετικά Άρθρα
Ανακάμπτει το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου, από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις αρχές Ιουλίου, λόγω των φόβων για τις επιπτώσεις των κυρώσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές.
Το ρούβλι έχασε περίπου 8% την περασμένη εβδομάδα και έχει υποχωρήσει κατά 12,5% αυτόν τον μήνα μετά την έναρξη ισχύος του εμπάργκο πετρελαίου και του ανώτατου ορίου τιμών.
Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση σχετίζεται με την ανάκαμψη των εισαγωγών.
Το ρούβλι ενισχύεται 0,8% έναντι του δολαρίου στα 69,67.
Είχε άνοδο 2,3% έναντι του ευρώ στα 73,91 και σταθεροποιήθηκε 0,2% έναντι του γουάν στα 9,91.
Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι πιθανό να είναι περιορισμένη τη Δευτέρα λόγω Χριστουγέννων, ανέφερε η Otkritie Research σε σημείωμά της, με το ρούβλι να έχει πιθανότητες να ενισχυθεί κατά τη φορολογική περίοδο στο τέλος του μήνα, στη διάρκεια της οποίας συνήθως οι Ρώσοι εξαγωγείς μετατρέπουν τα έσοδα από το συνάλλαγμα για να πληρώσουν τις εγχώριες υποχρεώσεις.

Από τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως

Το ρούβλι παραμένει ένα από τα κύρια νομίσματα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως έναντι του δολαρίου φέτος, υποστηριζόμενο από τους ελέγχους κεφαλαίων και τις μειωμένες εισαγωγές, αλλά έχασε την πρώτη θέση από το ρεάλ της Βραζιλίας την τελευταία εβδομάδα.
Το πετρέλαιο brent, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, σημείωσε άνοδο 3,7% στα 84,0 δολάρια το βαρέλι, δίνοντας στις ρωσικές μετοχές κάποια στήριξη.
Οι επενδυτές είναι πιθανό να αναπροσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους την τελευταία εβδομάδα του έτους, γεγονός που θα μπορούσε να μετακινήσει την αγορά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, δήλωσε η Sinara Investment Bank.
Ο δείκτης RTS σε δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% στις 964,1 μονάδες, ενώ ο ρωσικός δείκτης MOEX σε ρούβλι κέρδισε 0,4% στις 2.132,1 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης