Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tesla έκλεισε πρόωρα το εργοστάσιο της Σαγκάης - Οι λόγοι - Στο - 65% από τις αρχές του έτους η μετοχή

Η Tesla έκλεισε πρόωρα το εργοστάσιο της Σαγκάης - Οι λόγοι - Στο - 65% από τις αρχές του έτους η μετοχή
Η μετοχή της Tesla από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχει χάσει περίπου 65%
Σχετικά Άρθρα
Η Tesla ανέστειλε την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη μια μέρα νωρίτερα του προγραμματισμού της, δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά με το αν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ζήτησης.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ακύρωσε την πρωινή βάρδια και είπε σε όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Σαγκάης που αποτελεί τον πιο παραγωγικό της κόμβο ότι μπορούσαν να ξεκινήσουν το άδειά τους, όπως μετέδωσε το Reuters.
Η εταιρεία δεν έδωσε καμιά αιτιολογία για την ακύρωση της βάρδιας.
Το Reuters είχε αναφέρει νωρίτερα το Δεκέμβριο ότι ο κολοσσός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδίαζε να αναστείλει την παραγωγή του Model Y στο εργοστάσιο της Σαγκάης από τις 25 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου, λόγω των προγραμματισμένων αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο και της μείωσης της ζήτησης στην Κίνα.
Στο πλαίσιο της διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της Σαγκάης, οι γραμμές παραγωγής του Model Y και του Model 3 αναμένονταν λοιπόν  να διακοπούν.
Το Bloomberg είχε αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η παραγωγή του Model 3 θα μπορούσε να επαναληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου, ωστόσο η παραγωγή του Model Y μπορούσε να καθυστερήσει.
Νωρίτερα το Δεκέμβριο το Bloomberg είχε αναφέρει επίσης ότι η πτώση της ζήτησης στην Κίνα θα είχε ως αποτέλεσμα το εργοστάσιο της Tesla να μειώσει την παραγωγή κατά 20% από την πλήρη δυναμικότητα.
Πριν λίγες μέρες η Shanghai Securities Journal είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η Tesla αντιμετώπιζε προβλήματα ζήτησης και το γεγονός ότι το εργοστάσιο της Σαγκάης κλείνει μια μέρα πριν από τις προσδοκίες, δείχνει να την επιβεβαιώνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα του Reuters ανέφερε το Νοέμβριο ότι η Tesla σχεδιάζει μια ανανεωμένη έκδοση του Model 3 για να μειώσει το κόστος παραγωγής στην Κίνα και να ενισχύει το στυλ του οχήματος.
Η Tesla, προσέθετε το δημοσίευμα, έχει ήδη μειώσει τις τιμές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο για να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στα κινέζικα συγκροτήματα.
Η μετοχή της Tesla από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχει χάσει περίπου 65%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης