Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Κατάργηση μέτρων για τον κορωνοϊό με τη μάσκα να παραμένει υποχρεωτική

Χονγκ Κονγκ: Κατάργηση μέτρων για τον κορωνοϊό με τη μάσκα να παραμένει υποχρεωτική
Το Χονγκ Κονγκ καταργεί τα υποχρεωτικά τεστ PCR για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

Σε κατάργηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό προχωρά το Χονγκ Κονγκ, αν και η χρήση της προστατευτικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική. Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ PCR, ενώ θα καταργηθεί επίσης το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την πόλη.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ, John Lee, όλα τα μέτρα θα καταργηθούν από αύριο, Πέμπτη (28/12/2022), εκτός από τη χρήση μάσκας, που εξακολουθεί να παραμένει υποχρεωτική.
«Η πόλη έχει επιτύχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, που δημιουργεί ένα τείχος κατά της επιδημίας» δήλωσε ο Lee και συμπλήρωσε «το Χονγκ Κονγκ διαθέτει επαρκή ποσότητα φαρμάκων για την καταπολέμηση του Covid και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν αποκτήσει πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση της πανδημίας».
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση του Lee την περασμένη εβδομάδα ότι το Χονγκ Κονγκ θα ανοίξει ξανά τα σύνορά του με την ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, αυτό θα μπορούσε να συμβεί από τη 10η Ιανουαρίου, ενώ προτεραιότητα για ταξίδια στην πόλη θα δοθεί σε όσους έχουν επαγγελματικές και οικογενειακές ανάγκες.
Το Χονγκ Κονγκ ακολουθεί εδώ και σχεδόν τρία χρόνια σε μεγάλο βαθμό το παράδειγμα της Κίνας στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, με τις δύο χώρες να είναι τα τελευταία προπύργια στην υιοθέτηση της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης