Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίχως τέλος ο εφιάλτης στις ΗΠΑ - Δεκάδες νεκροί, χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες νοικοκυριά - Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Δίχως τέλος ο εφιάλτης στις ΗΠΑ - Δεκάδες νεκροί, χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες νοικοκυριά - Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο δυτικό τμήμα της Νέας Υόρκης και κυρίως στο Μπάφαλο, όπου οι νεκροί ξεπερνούν τους 30

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται οι ΗΠΑ με τη «χιονοθύελλα του αιώνα» να σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά ώρα με την ώρα, με τις Αρχές να είναι επιφυλακτικές ως προς τον ακριβή αριθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες ή θύματα κάτω από το χιόνι
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 120.000 νοικοκυριά.
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί αποτυπώνουν εντυπωσιακές εικόνες από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Περισσότεροι από 30 νεκροί στο Μπάφαλο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο δυτικό τμήμα της Νέας Υόρκης και κυρίως στο Μπάφαλο, όπου οι νεκροί ξεπερνούν τους 30.
Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο, εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους ή στο σπίτι τους όπου παρέμειναν για μέρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση.
Οι ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων είναι πλέον αισθητές και οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Buffalo_1.webp
Buffalo1.jpg

Σύμφωνα με τους New York Times, περισσότεροι από 30 θάνατοι λόγω της κακοκαιρίας έχουν αναφερθεί στις κομητείες Ίρι και Νιαγάρα. Ορισμένα θύματα εγκλωβίστηκαν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους, άλλοι υπέστησαν έμφραγμα προσπαθώντας να φτυαρίσουν το χιόνι.
Η κομητεία Ίρι προειδοποίησε τους κατοίκους ότι η εξουθένωση από το φτυάρισμα χιονιού μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στη μέση ή ακόμη και καρδιακή προσβολή.

Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλούν οι εικόνες από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

 

Όπως φαίνεται στα βίντεο που «ανέβηκαν» στα social media, ενώ οι καταρράκτες «πάγωσαν», το νερό συνεχίζει την πορεία του. Κι αυτό διότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η ομίχλη σχηματίζει μια κρούστα πάγου πάνω από το ορμητικό νερό, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να έχουν σταματήσει οι καταρράκτες. Ωστόσο, το νερό συνεχίζει να ρέει κάτω από τα φύλλα πάγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης