Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Netanyahu για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης που ανάβει φωτιές στη Μέση Ανατολή

Επιμένει ο Netanyahu για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης που ανάβει φωτιές στη Μέση Ανατολή
«Ο εβραϊκός λαός έχει αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα σε όλα τα μέρη της Γης του Ισραήλ», αναφέρει το Likud 
Ενόψει της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Ισραήλ στις 29/12/2022, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu παρουσίασε στις 28/12 τα κυριότερα σημεία του προγράμματός της, όπου δίνεται έμφαση στην επέκταση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Ο εβραϊκός λαός έχει αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα σε όλα τα μέρη της Γης του Ισραήλ.
Η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει και θα προωθήσει τον εποικισμό (…) σε Γαλιλαία, Νεγκέβ, Γκολάν, Ιουδαία και Σαμάρεια», αναφέρει δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Likud (το κόμμα του Netanyahu) μετά την επίτευξη συμφωνίας με κόμματα υπερορθόξων εβραίων και της άκρας δεξιάς για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο όρος «Ιουδαία και Σαμάρεια» χρησιμοποιείται σε ισραηλινά έγγραφα για να περιγράψει τη Δυτική Όχθη.

Οι ακροδεξιές απαιτήσεις

Το δελτίο Τύπου του Likud αναφέρεται επίσης στις απαιτήσεις των ακροδεξιών εταίρων του να δοθούν μεγαλύτερα περιθώρια στις δυνάμεις ασφαλείας για τη χρήση βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η κυβέρνηση θα ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας και θα τις στηρίξει στον αγώνα τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υπογραμμίζεται.
Ο Netanyahu ανακοίνωσε επίσης την επιλογή του Yoav Gallant για τη θέση του υπουργού Άμυνας.
Τον 64χρονο στρατηγό ε.α. είχε εμπιστευθεί ο Netanyahu και σε παλαιότερα κυβερνητικά σχήματα.
Γιος πολωνών εβραίων που επέζησαν του Ολοκαυτώματος, ο Yoav Gallant είχε μακρά σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και διετέλεσε στρατιωτικός ακόλουθος του πρώην πρωθυπουργού Ariel Sharon.
Το Likud γνωστοποίησε ότι προορίζει για πρόεδρο της Κνεσέτ τον Amir Ohana , ο οποίος το 2019 έγινε ο πρώτος ισραηλινός υπουργός που έχει αποκαλύψει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης