Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς εθνόσημο αγωνίστηκαν στο United Cup Τσιτσιπάς και Παπαμιχαήλ - Τι απάντησαν μετά τα αρνητικά σχόλια

Χωρίς εθνόσημο αγωνίστηκαν στο United Cup Τσιτσιπάς και Παπαμιχαήλ - Τι απάντησαν μετά τα αρνητικά σχόλια
Στο Τόκιο, η ελληνική Ομοσπονδία τένις δεν ενημέρωσε την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να ζητήσουν από τους χορηγούς τους να ετοιμάσουν αγωνιστικά μπλουζάκια με το εθνόσημο ή με την αναγραφή Hellas, οπότε αγωνίστηκαν αρχικά στους αγώνες τους μόνο με τα ρούχα των χορηγών τους
Μπορεί η Ελλάδα να ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο United Cup του τένις, μετά τις νίκες των Στέφανου Τσιτσιπά και Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο Περθ της Αυστραλίας, ωστόσο εντύπωση και δη αρνητική, έκανε σε πολλούς, το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς το εθνόσημο στη φανέλα τους. Σε μία χώρα μάλιστα, την Αυστραλία, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο.
Η μεν Παπαμιχαήλ, στη νίκη της επί της Σινίκοβα με 2-1 σετ αγωνίστηκε με γαλάζια εμφάνιση, ο δε Τσιτσιπάς στη νίκη του με 2-0 σετ επί του Ντιμιτρόφ με σκούρα μπλε. Πουθενά στους δύο Έλληνες τενίστες δεν υπήρχε το εθνόσημο.
Στο United Cup δεν αγωνίζονται ατομικά, αλλά εκπροσωπούν τη χώρα. Έχουν "κατέβει" ως ομάδα με την εθνική της Ελλάδας όλοι οι τενίστες, οπότε θα περίμενε κανείς να δει το εθνόσημο, όπως συνέβη σε όλες τις άλλες χώρες, πλην της Ελλάδας, του Καζακστάν και της Αυστραλίας.
Στις εμφανίσεις των δύο αθλητών του τένις, ναι μεν τα χρώματα παρέπεμπαν σε Ελλάδα, αλλά όταν αγωνίζεται η εθνική ομάδα, περιμένει κανείς να δει και το εθνόσημο. Αντίθετα, υπήρχε το σήμα του χορηγού.
Από την ομοσπονδία του τένις (ΕΦΟΑ),τονίζεται ότι δεν εμπλέκεται στο τι θα φορέσει η εθνική ομάδα στο εν λόγω τουρνουά, σε αντίθεση με τις "ευθύνες" που μπορεί να είχε στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ίδιο είχε συμβεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη είχαν αγωνιστεί στα πρώτα τους παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χωρίς την ελληνική σημαία, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών ανέφερε πως οι αθλητές τένις δεν έχουν υποχρέωση να φορέσουν κάτι συγκεκριμένο. Τους έχει γίνει μία είδους "παραχώρηση" από τη ΔΟΕ στους επαγγελματίες τενίστες, αφήνοντάς τους ελεύθερους να φορούν τα ρούχα των χορηγών τους (είναι πολλά τα λεφτά) για να τους προσελκύσει έτσι στο Ολυμπιακό τουρνουά.
Μιλάμε λοιπόν για συμφωνίες που έχουν κάνει οι αθλητές με τους χορηγούς. Στα όσα αφορούσαν την ελληνική ομάδα, η ΕΟΕ είναι αρμόδια για την επίσημη ενδυμασία της ελληνικής αποστολής στο τένις στο Ολυμπιακό χωριό, στις προπονήσεις και στις μετακινήσεις, όχι όμως στην αγωνιστική εμφάνιση. Εκεί υπεύθυνη είναι η αθλητική ομοσπονδία του κάθε αθλήματος που εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο Τόκιο, η ελληνική Ομοσπονδία τένις δεν ενημέρωσε την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να ζητήσουν από τους χορηγούς τους να ετοιμάσουν αγωνιστικά μπλουζάκια με το εθνόσημο ή με την αναγραφή Hellas, οπότε αγωνίστηκαν αρχικά στους αγώνες τους μόνο με τα ρούχα των χορηγών τους.
Μετά, όμως, τον πρώτο αγώνα του Τσιτσιπά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και τη λέξη Hellas επάνω στα ρούχα τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης