Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Εάν το θέλει ο Putin, τότε ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει αύριο

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Εάν το θέλει ο Putin, τότε ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει αύριο
«Κάθε πρόταση για τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης είναι καλή και σωστή», αναφέρει το Βερολίνο 
«Αυτόν τον πόλεμο τον ξεκίνησε ο Putin και κανείς άλλος. Αν το θέλει ο Putin, τότε ο πόλεμος θα τελειώσει αύριο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, αναφερόμενη στην προοπτική τερματισμού των συγκρούσεων στην Ουκρανία.
Εκπρόσωπός της, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Dmytro Kuleba περί διοργάνωσης ειρηνευτικής διάσκεψης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έκανε λόγο για ζήτημα που «εναπόκειται στο Κίεβο».
«Κάθε πρόταση για τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης είναι καλή και σωστή και τα Ηνωμένα Έθνη, κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Εναπόκειται φυσικά στην κυβέρνηση της Ουκρανίας να αποφασίσει για τη διεξαγωγή, το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο πιθανών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία για μια ειρηνική λύση και τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Christopher Burger και παρέπεμψε στη δήλωση της Baerbock, ότι «αν το θέλει ο Putin, ο πόλεμος θα τελειώσει αύριο».
Ο Burger σημείωσε ακόμη ότι η κατάσταση για τους αμάχους στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη είναι καταστροφική. «Οι άνθρωποι ζουν εκεί καθημερινά υπό τον φόβο απαγωγών, βασανιστηρίων και δολοφονιών από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής. Μια κατάπαυση του πυρός με τους όρους του Putin δεν θα έβαζε όμως τέρμα στον τρόμο τους - το αντίθετο μάλιστα», πρόσθεσε ο γερμανός διπλωμάτης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι ρεαλιστικό να διοργανωθεί μια ειρηνευτική διάσκεψη τον Φεβρουάριο, όπως είπε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, ο Burger ανέφερε ότι η Ρωσία «δεν δείχνει σημάδια εγκατάλειψης των αρχικών πολεμικών της στόχων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης