Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ – Νεκροί και τραυματίες

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ – Νεκροί και τραυματίες
Οι αρχές ερευνούν το συμβάν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ - Η περιοχή έχει αποκλειστεί
Έκρηξη στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, σημειώθηκε το πρωί, όπως δήλωσε ο Abdul Nafi Takor, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
«Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά», πρόσθεσε και σημείωσε πως «ένας αριθμός συμπατριωτών μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την έκρηξη», χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων.
Οι αρχές ερευνούν το συμβάν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ, που βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας και το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι κάτοικοι, λίγο πριν τις 8 το πρωί άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη.
Σημειώνεται ότι ενώ οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι η κατάσταση ασφαλείας της χώρας έχει βελτιωθεί από τον Αύγουστο του 2021, οπότε κατέλαβαν εκ νέου την εξουσία στη χώρα τους τελευταίους μήνες πολλές έχουν σημειωθεί επιθέσεις, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες ανέλαβε το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο της Καμπούλ, όπου διέμεναν Κινέζοι επιχειρηματίες και τραυματίστηκαν πέντε από αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης