Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι απολύτως γελοίες και εξευτελιστικές προσπάθειες του Zelensky να εκβιάσει το Ισραήλ για το Iron Dome – Οργή Netanyahu

Οι απολύτως γελοίες και εξευτελιστικές προσπάθειες του Zelensky να εκβιάσει το Ισραήλ για το Iron Dome – Οργή Netanyahu
Ανοιχτός εκβιασμός από τον Ουκρανό πρόεδρο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό που έπεσε στο κενό
Σχετικά Άρθρα
Σε φιάσκο για το διεφθαρμένο ουκρανικό καθεστώς οδηγήθηκε η αποτυχημένη απόπειρά του να εκβιάσει το Ισραήλ, προκειμένου να εξασφαλίσει το υπερσύγχρονο σύστημα αεράμυνας Iron Dome.
O πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αγνόησε το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να καταψηφίσει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών λόγω της θέσης του Ισραήλ για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Ουκρανού αξιωματούχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία αργά την Παρασκευή (30/12/2022) ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να καταψηφίσει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που καλεί το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης να εκδώσει νομική γνώμη για τις συνέπειες της κατοχής του Ισραήλ. των παλαιστινιακών εδαφών.
Το ψήφισμα που κατέθσε η Παλαιστίνη πρότεινε να σταλεί αίτημα στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη σχετικά με το νομικό καθεστώς της «παρατεταμένης κατοχής, εποικισμού και προσάρτησης από το Ισραήλ των κατεχόμενων από το 1967 παλαιστινιακών εδαφών».
Τελικά εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 30 Δεκεμβρίου με 87 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, 24 χώρες να ψηφίζουν κατά και 53 χώρες να απέχουν.

Ο εκβιασμός

Την παραμονή της ψηφοφορίας, ο Netanyahu είχε μια σειρά συνομιλιών με ηγέτες χωρών που εξέφραζαν υποστήριξη για την πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένου του Zelensky.
Η Ουκρανία ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στην επιτροπή του ΟΗΕ πριν από αρκετές εβδομάδες.
Το Κίεβο αγνόησε τα ισραηλινά αιτήματα να καταψηφίσει το ψήφισμα κατά την ψηφοφορία της επιτροπής του ΟΗΕ λόγω της άρνησης του Ισραήλ να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Οι αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ήταν έξαλλοι εκείνη τη στιγμή και κάλεσαν τον Ουκρανό πρέσβη για αυστηρές συστάσεις.

Η διαφθορά Zelensky σε όλο της το μεγαλείο


Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι σε αντάλλαγμα για την καταψήφιση του ψηφίσματος ή την ουκρανική αποχή κατά την ψηφοφορία στις 30 Δεκεμβρίου, θα ήθελε να ακούσει πώς η νέα ισραηλινή κυβέρνηση θα αλλάξει την πολιτική της απέναντι στο Κίεβο και θα παράσχει στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας το γνωστό Iron Dome.
Ο Netanyahu δεν υποσχέθηκε τίποτα, αλλά εξέφρασε την ετοιμότητά του να συζητήσει τα αιτήματα του Ουκρανού ηγέτη στο μέλλον.
Ο Zelensky δεν εκτίμησε αυτή την απάντηση και δεν συμφώνησε να καταψηφίσει το ψήφισμα ή να απ
έχει.
Ως αποτέλεσμα, ο Ουκρανός εκπρόσωπος δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση. Οι ισραηλινές αρχές είναι απογοητευμένες από την απόφαση του Κιέβου, δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Το Ισραήλ δεν στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία

Το γραφείο του Netanyahu επιβεβαίωσε στο Axios ότι ο πρωθυπουργός είχε την τηλεφωνική συνομιλία με τον Zelensky, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για «διπλωματικές συνομιλίες».
Αργότερα, ο Ουκρανός ηγέτης έγραψε στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια της κλήσης συνεχάρη τον Netanyahu για την ανάληψη των καθηκόντων του και συζήτησε τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι ισραηλινές αρχές παρείχαν μόνο ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια στην Ουκρανία.
Παρά τις δεσμεύσεις του Κιέβου, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας. Τ
ην ίδια θέση εξέφρασε και ο Netanyahy, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός για τρίτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης