Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου του 16ου

Ιταλία: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου του 16ου
Πρώτη φορά εδώ και 600 χρόνια Πάπας τελεί την κηδεία Πάπα
Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί από τις 09:00 σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου του 2023 η σορός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου του 16ου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου του 2022 σε ηλικία 95 ετών.
Ο Πάπας Βενέδικτος ήταν ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε (το 2013) λόγω προβλημάτων υγείας.
Για αυτό και για πρώτη φορά εδώ και 600 χρόνια, ένας Πάπας θα παραβρεθεί στην κηδεία ενός Πάπα.
12.jpeg
11.jpeg
Η κηδεία του Πάπα Βενέδικτου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 5 Ιανουαρίου χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.
Την τελετή θα παρακολουθήσουν περίπου 60.000 πιστοί, ενώ ήδη στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου έχουν αναπτυχθεί 1.000 αστυνομικοί και πάνω από 500 εθελοντές για τη ρύθμιση πρακτικών θεμάτων, όπως η ομαλή συγκέντρωση και η ασφάλεια των πιστών.
7.jpeg
8_1.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
Η τελευταία κηδεία


Η τελευταία κηδεία Πάπα, ήταν αυτή του Πάπα Ιωάννη του Β’ το 2005 και θεωρείται πως αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Χριστιανών πιστών στην ιστορία, καθώς εκτιμάται ότι στην περιοχή του Βατικανού βρέθηκαν για το γεγονός αυτό περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ζητήσει η τελετή να γίνει σεμνά.
Σημειώνεται πως ήδη έχει σχηματιστεί ουρά έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για το «ύστατο χαίρε» στον Πάπα Βενέδικτο – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 ανθρώπους -, ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella και η πρωθυπουργός Giorgia Meloni.
6_3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης