Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνάπτει συμβόλαιο-μαμούθ 15,5 εκατ. δολαρίων με την Kratos για την αγορά αθόρυβων drones

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνάπτει συμβόλαιο-μαμούθ 15,5 εκατ. δολαρίων με την Kratos για την αγορά αθόρυβων drones
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η συμφωνία καλύπτει την παράδοση δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών XQ-58A, αισθητήρων, όπλων, τεχνικών και υλικοτεχνικών υπηρεσιών και εργασίες συντήρησης
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε στην εταιρεία Kratos γίγα-συμβόλαιο ύψους 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά δύο drones XQ-58A Valkyrie.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, αυτή η συμφωνία καλύπτει την παράδοση δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών XQ-58A, αισθητήρων, όπλων, τεχνικών και υλικοτεχνικών υπηρεσιών και εργασίες συντήρησης.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Καλιφόρνια και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2023.

XQ-58_Upgrades_USAF_1.jpg
Το XQ-58 Valkyrie είναι ένα αεροσκάφος μάχης που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Kratos Defense & Security Solutions για το Πρόγραμμα Επιδείξεων Απώλειας Χαμηλού Κόστους των ΗΠΑ το 2019.
Σχεδιασμένο για να λειτουργεί ως «πιστός wingman» που ελέγχεται από άλλο αεροσκάφος για την ολοκλήρωση αποστολών, το αεροσκάφος διαθέτει τεχνολογία stealth και ουρά σε σχήμα V.
Ο λόγος για την ανάπτυξη αυτού του τύπου αεροσκάφους είναι η αποφυγή ανθρώπινων απωλειών μεταξύ των πιλότων, καθώς και η απόκτηση ενός αεροσκάφους σε χαμηλή τιμή σε σύγκριση με την τιμή των αεροσκαφών μάχης stealth.
skyborg.jpg

Kratos-XQ-58.webp


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης