Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Ο Biden και η αυταπάτη των δύο κρατών – Οι Παλαιστίνιοι προτιμούν την τρομοκρατία

Gatestone Institute: Ο Biden και η αυταπάτη των δύο κρατών – Οι Παλαιστίνιοι προτιμούν την τρομοκρατία
Αν ήθελαν οι Παλαιστίνιοι θα είχαν κράτος, αναφέρει το Gatestone Institute
Μερικές μέρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης Biden για τη «λύση των δύο κρατών», οι Παλαιστίνιοι απάντησαν απορρίπτοντας εκ νέου αυτή την άποψη και υποστηρίζοντας την πρόθεση για περισσότερη τρομοκρατία κατά του Ισραήλ.
Η παλαιστινιακή απάντηση ήρθε μέσω μιας δημοσκόπησης της κοινής γνώμης που δημοσιεύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου από το Παλαιστινιακό Κέντρο Έρευνας Πολιτικής και Δημοσκοπήσεων και μέσω δηλώσεων της παλαιστινιακής ισλαμιστικής ομάδας Hamas που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, διαπιστώθηκε ότι το 69% των Παλαιστινίων πιστεύει πως η «λύση των δύο κρατών» δεν είναι πλέον πρακτική ή εφικτή.
Ένα άλλο 72% πιστεύει ότι οι πιθανότητες για δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ισχνές ή ανύπαρκτες.
Με λίγα λόγια, οι Παλαιστίνιοι λένε στον Blinken και στην κυβέρνηση Biden ότι μπορούν να συνεχίσουν να έχουν τη φαντασίωση των δύο κρατών όσο επιθυμούν, αλλά ότι αυτοί προτιμούν τον «ένοπλο αγώνα» και την τρομοκρατία από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, σύμφωνα με ανάλυση του Gatestone Institute.
Όταν ρωτήθηκαν για τα πιο αποτελεσματικά μέσα οικοδόμησης ενός ανεξάρτητου κράτους, το 51% των Παλαιστινίων επέλεξε τον «ένοπλο αγώνα». Ένα άλλο 55% υποστήριξε την επιστροφή στις ένοπλες αντιπαραθέσεις και μια «ιντιφάντα» (εξέγερση) κατά του Ισραήλ.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 72% του παλαιστινιακού λαού δήλωσε ότι είναι υπέρ της συγκρότησης τρομοκρατικών ομάδων όπως το Lions' Den, τα μέλη του οποίου έχουν πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων στη βόρεια Δυτική Όχθη τους τελευταίους μήνες.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Blinken είπε σε μια ομιλία του ενώπιον της Εθνικής Διάσκεψης της οργάνωσης J Street ότι η κυβέρνηση Biden θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την «πραγμάτωση του διαρκούς στόχου των δύο κρατών». Πρόσθεσε:
«Υποστηρίζουμε αυτό το όραμα διότι είναι ρεαλιστικό.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε, όπως είπε ο Πρόεδρος στο ταξίδι του στους Αγίους Τόπους φέτος το καλοκαίρι, ότι η λύση των δύο κρατών ─με βάση τις γραμμές του 1967 και με αμοιβαία συμφωνημένες ανταλλαγές─ παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε το στόχο μας να ζήσουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δίπλα-δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια».

Η φαντασίωση των δύο κρατών

Τον περασμένο μήνα, ο Blinken επιβεβαίωσε τη φαντασίωση των δύο κρατών της κυβέρνησης Biden ─ειδικά κατά μήκος των άκρως απροστάτευτων γραμμών ανακωχής του 1949, όπου οι μάχες εκείνη την εποχή έτυχε να σταματήσουν─ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas.
Τα αποτελέσματα πολλών δημοσκοπήσεων, μεταξύ των οποίων και της πιο πρόσφατης, καταδεικνύουν ότι ο Blinken και η ομάδα του είτε αυτοεξαπατώνται είτε απλώς αδυνατούν να κατανοήσουν ή να δουν αυτό που θέλουν οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι: το θάνατο περισσότερων Εβραίων και τον αφανισμό του Ισραήλ.
Αυτή δεν είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των Παλαιστινίων αντιτίθεται στη «λύση των δύο κρατών».
Αυτό συμβαίνει επειδή διεκδικούν με έντονο τρόπο ένα παλαιστινιακό κράτος όχι δίπλα στο Ισραήλ, αλλά αντί του Ισραήλ.
Επιπλέον, αυτή δεν είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη Hamas, την τρομοκρατική ομάδα της οποίας ο καταστατικός χάρτης καλεί ανοιχτά για τζιχάντ (ιερό πόλεμο) και τον αφανισμό του Ισραήλ.
Το καταστατικό της Hamas επικαλείται τον πνευματικό ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Hassan al-Banna να αναφέρει: «Το Ισραήλ θα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει έως ότου το Ισλάμ το αφανίσει, όπως αφάνισε και άλλους πριν από αυτό».
Η αυξανόμενη δημοτικότητα της Hamas μεταξύ των Παλαιστινίων είναι ένα σαφές σημάδι ότι οι περισσότεροι από αυτούς ταυτίζονται με τον στόχο της ισλαμιστικής ομάδας να καταστρέψει το Ισραήλ.
Όπως και η Hamas, αυτοί οι Παλαιστίνιοι θέλουν να αντικαταστήσουν το Ισραήλ με ένα ισλαμιστικό κράτος του οποίου τα σύνορα θα εκτείνονται από τον ποταμό Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, εάν οι νέες προεδρικές εκλογές της Παλαιστινιακής Αρχής πραγματοποιούνταν σήμερα, ο αγαπημένος Παλαιστίνιος συνομιλητής της κυβέρνησης Biden , Μαχμούντ Αμπάς, θα λάμβανε το 36%, και ο ηγέτης της Hamas, Ισμαήλ Χανίγιε, θα λάμβανε το 54%. Επιπλέον, το 75% δήλωσε ότι θέλει να παραιτηθεί ο 87χρονος Αμπάς.

Να ακούσουν οι ΗΠΑ τους ηγέτες της Hamas

Θα ήταν καλή ιδέα εάν ο Blinken είχε ακούσει τι είπαν ξεκάθαρα οι ηγέτες της Hamas τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της 35ης επετείου από την ίδρυση της οργάνωσής τους.
Οι ηγέτες της Hamas επανέλαβαν τις απειλές τους να «ξεριζώσουν τον σιωνιστή εχθρό» από το Ισραήλ μέσω της τρομοκρατίας.
Επαίνεσαν επίσης τις τρομοκρατικές ομάδες στις περιοχές της Δυτικής Όχθης που ελέγχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή και πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.
Με αφορμή την επέτειο, η Hamas εξέδωσε μια δήλωση στις 14 Δεκεμβρίου που ουσιαστικά αντικρούει τους ισχυρισμούς ορισμένων Δυτικών ότι έχει γίνει μια «μετριοπαθής» ομάδα που είναι έτοιμη να δεχτεί τη «λύση των δύο κρατών»:
«Στην 35η επέτειο από την ίδρυσή του, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης [Hamas] επιβεβαιώνει τα εξής: η Παλαιστίνη, από τον ποταμό της [Ιορδάνη] μέχρι τη Θάλασσά της [Μεσόγειο], είναι η γη του παλαιστινιακού λαού.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε ολοκληρωτικά προσκολλημένοι σε αυτήν, καθώς επίσης και στο νόμιμο δικαίωμά μας να την υπερασπιστούμε και να την απελευθερώσουμε με κάθε μέσο, κυρίως με ένοπλη αντίσταση».

Θα μπορούσαν να είχαν κράτος οι Παλαιστίνιοι

Εάν οι Παλαιστίνιοι ήθελαν πραγματικά το δικό τους κράτος δίπλα στο Ισραήλ, θα μπορούσαν να το έχουν πριν από πολλά χρόνια.
Ωστόσο, ο Mahmoud Abbas και ο προκάτοχός του, Yasser Arafat, απέρριψαν όλες τις ειρηνευτικές προσφορές που έλαβαν από τους ισραηλινούς ηγέτες τα τελευταία 22 χρόνια, χωρίς καν μια αντιπροσφορά.
«Ο παλαιστινιακός "απορριπτισμός" έβγαινε νικητής όποτε υπήρχε στην ατζέντα μια συγκεκριμένη διαίρεση, όπως αυτή που πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ το 2000 ή εκείνη που πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ το 2007», δήλωσε ο Εφραίμ Ινμπάρ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ. «Κάθε παλαιστινιακό κράτος θα είναι δυσαρεστημένο με τα σύνορά του και προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να επιτύχει τους στόχους του».
Η πρόταση του Μπαράκ προς τον Yasser Arafat περιελάμβανε την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους στο 92% περίπου της Δυτικής Όχθης και στο 100% της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και την ίδρυση μιας παλαιστινιακής πρωτεύουσας στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Arafat είπε όχι.
Ο Ολμέρτ προσφέρθηκε να αποσυρθεί από το 93% της Δυτικής Όχθης, από ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας και από μεγάλα τμήματα της ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Ο Αμπάς είπε όχι.
Ο Blinken και οι σύμβουλοί του μπορούσαν να μάθουν πολλά από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton ο οποίος φιλοξένησε τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη το 2000 στην εξοχική του κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ.
Σε αυτό, ο Αραφάτ απέρριψε τη γενναιόδωρη προσφορά που έλαβε από τον Μπαράκ.
Όταν ο Αραφάτ είπε όχι, ο Clinton χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε: «Οδηγείς τον λαό σου και την περιοχή στην καταστροφή».
Από τότε, οι Παλαιστίνιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εκπληρώσουν την προφητεία της Clinton.
Συνεχίζουν να καταφεύγουν στην τρομοκρατία, να δοξάζουν τους τρομοκράτες και να στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους, καθώς και να υποστηρίζουν τη Hamas στο τζιχάντ της για να καταστρέψει το Ισραήλ.

Η τέλεια συνταγή πολέμου

Όποιος υποστηρίζει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, θα ανοίξει το δρόμο στους Παλαιστίνιους να χρησιμοποιήσουν τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας ως βάσεις εκτόξευσης για να επιτεθούν και να καταστρέψουν το Ισραήλ.
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το Ισραήλ και οι Άραβες γείτονές του είναι ένα κράτος τρομοκρατίας ελεγχόμενο από το Ιράν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, που θα χρησιμοποιηθεί για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών και Αράβων.
Ένα τέτοιο κράτος θα ήταν η τέλεια συνταγή πολέμου και όχι ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
Σήμερα, είναι προφανές ότι η επιθυμία να εξολοθρευτούν οι Εβραίοι και να αφανιστεί το Ισραήλ παραμένει, για πολλούς Παλαιστίνιους, πιο σημαντική από την οικοδόμηση ενός κράτους που θα ζει με ειρήνη και ασφάλεια δίπλα-δίπλα με το Ισραήλ.
Είναι καιρός η κυβέρνηση Biden να συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι o Κλίντον αντιλήφθηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια ότι ο «απορριπτισμός» των Παλαιστίνιων ηγετών παρασύρει τον παλαιστινιακό λαό και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή σε ένα αιματηρό και αδιέξοδο μέλλον.
Ο τρόπος για να αλλάξει το πρόβλημα η διεθνής κοινότητα ─αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ─ είναι επιμένοντας ότι οποιαδήποτε βοήθεια εξαρτάται αυστηρά από το εάν οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείψουν τις εκκλήσεις τους για τρομοκρατία, οι οποίες τώρα μολύνουν ολόκληρη την παλαιστινιακή κοινωνία, ακόμη και στα σταυρόλεξα.
Εάν υπάρξει οποιαδήποτε μη-συμμόρφωση, οι πληρωμές πρέπει να σταματήσουν.
Όταν πηγαίνει κάποιος στην τράπεζα για να ζητήσει δάνειο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις∙ γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στην περίπτωση που κάποιος ζητάει βοήθεια; Διαφορετικά, όλη η βοήθεια που δεν «εξαφανίζεται» χρησιμοποιείται ανοιχτά για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, του τζιχάντ και της εξολόθρευσης των Εβραίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης