Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη δημοσιογράφος του Sputnik στη Λετονία

tags :
Συνελήφθη δημοσιογράφος του Sputnik στη Λετονία
Ύποπτος ο Marat Kasem, αρχισυντάκτης της λιθουανικής έκδοσης του Sputnik
Οι μυστικές υπηρεσίες της Λετονίας συνέλαβαν έναν Λετονό υπήκοο, ύποπτο για "παροχή οικονομικών κινήτρων σε έναν μέσο προπαγάνδας του Κρεμλίνου" στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας του κράτους.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βαλτικής Delfi αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Marat Kasem, τον αρχισυντάκτη της λιθουανικής έκδοσης του Sputnik, του ειδησεογραφικού ιστότοπου που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο.
Έχει τεθεί υπό κράτηση.
Τόσο το Sputnik όσο και το Russia Today (επίσης γνωστό ως RT) έχουν απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον περασμένο Μάρτιο, αφού διέδωσαν λάθος πληροφορίες σχετικά με την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η απαγόρευση επεκτείνεται σε όλες τις πλατφόρμες και το περιεχόμενο των δύο πρακτορείων δεν είναι πλέον προσβάσιμο από το εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Το άτομο εργάζεται σε έναν από τους πληροφοριακούς πόρους του πρακτορείου "Rossiya Segodnya" [Russia Today], το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου και διαδίδει αφηγήσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής δυσφήμισης της Λετονίας και των συμμάχων της", αναφέρει η ανακοίνωση του λετονικού πρακτορείου.
Ο διευθύνων σύμβουλος του RT Dmitry Kiselev δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA ότι η σύλληψη ήταν "ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, εντελώς παράνομη, παράλογη και αβάσιμη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης