Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ πίεσαν για να σταλούν τα Marder στην Ουκρανία αλλά οι Γερμανοί έπρεπε να θυμηθούν το εγκληματικό τους παρελθόν

Ρωσία: Οι ΗΠΑ πίεσαν για να σταλούν τα Marder στην Ουκρανία αλλά οι Γερμανοί έπρεπε να θυμηθούν το εγκληματικό τους παρελθόν
«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την απόφαση και τη θεωρούμε ως ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης» αναφέρει η Ρωσία
Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο καταδίκασε την απόφαση της Γερμανίας να στείλει οχήματα μάχης πεζικού Marder και μια επιπλέον συστοιχία Patriot στο Κίεβο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διπλωματικής αποστολής που εκδόθηκε την Παρασκευή (6/1/2023).
«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την απόφαση και τη θεωρούμε ως ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης», ανέφερε η πρεσβεία.
«Η υιοθέτησή της φαίνεται ιδιαίτερα κυνική την παραμονή των Ορθοδόξων Χριστουγέννων, που είναι σεβαστή στον χριστιανικό κόσμο, με φόντο μάλιστα την κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε μονομερώς από τον Ρώσο πρόεδρο», συνεχίζει.
Η διπλωματική αποστολή πρόσθεσε ότι το Βερολίνο προέβη σε αυτό το βήμα «λόγω της σοβαρής πίεσης από την Ουάσιγκτον».

Το ναζιστικό παρελθόν


Η ρωσική πρεσβεία επισημαίνει ότι «η ενίσχυση του Κιέβου με θανατηφόρα όπλα και βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό» είναι «ένα ηθικό όριο που οι γερμανικές αρχές δεν έπρεπε να έχουν περάσει, δεδομένης της ιστορικής ευθύνης της Γερμανίας» για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Με την υιοθέτηση αυτής της απόφασης από το Βερολίνο, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι αυτή η χώρα και οι άλλες δυτικές δεν ενδιαφέρονται να επιδιώξουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης», τονίζει η πρεσβεία.
Την Πέμπτη (5/1/2023), μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και του Γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz, οι δύο πλευρές εξέδωσαν κοινή δήλωση ανακοινώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκόπευε να προμηθεύσει στην Ουκρανία με αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley και η Γερμανία ήταν έτοιμη να παράσχει στην Ουκρανία τα Marder.
Σημείωσε επίσης ότι και οι δύο χώρες σχεδίαζαν να εκπαιδεύσουν ουκρανικά στρατεύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αντίστοιχων συστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης