Διεθνή

ΗΠΑ: Mείωση 1,8% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Νοέμβριο

ΗΠΑ: Mείωση 1,8% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Νοέμβριο
Άνω του αναμενομένου μείωση στις εργοστασιακές παραγγελίες για αεροσκάφη τον Νοέμβριο
Οι νέες παραγγελίες για προϊόντα αμερικανικής κατασκευής μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, εν μέσω απότομης πτώσης στις παραγγελίες για αεροσκάφη, ενώ το υψηλότερο κόστος δανεισμού μείωσε τη ζήτηση για άλλα αγαθά.
Το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε την Παρασκευή ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν 1,8% μετά την άνοδο 0,4% τον Οκτώβριο.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση aτου Reuters είχαν προβλέψει ότι οι παραγγελίες θα μειωνόταν κατά 0,8%.
Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 12,2% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.
Ο ταχύτερος κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve από τη δεκαετία του 1980, καθώς μάχεται τον πληθωρισμό, επιβραδύνει τη ζήτηση για αγαθά, τα οποία συνήθως αγοράζονται με πίστωση.
Μια έρευνα του Ινστιτούτου για τη Διαχείριση Προμηθειών αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι η μέτρηση της εργοστασιακής δραστηριότητας της χώρας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο. Η μεταποίηση αντιπροσωπεύει το 11,3% της οικονομίας των ΗΠΑ.
Η πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών οφείλεται στη μείωση κατά 6,3% στις παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφοράς, η οποία ήρθε μετά από μια αύξηση 1,9% τον Οκτώβριο.
Οι παραγγελίες εξοπλισμού μεταφορών μειώθηκαν κατά 36,4% στις παραγγελίες για πολιτικά αεροσκάφη.
Οι παραγγελίες για αμυντικά αεροσκάφη μειώθηκαν κατά 8,6%.
Οι παραγγελίες αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 0,6%.
Σημειώθηκαν μέτρια κέρδη στις παραγγελίες για μηχανήματα, υπολογιστές και ηλεκτρονικά προϊόντα καθώς και ηλεκτρικό εξοπλισμό, συσκευές και εξαρτήματα.
Το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε επίσης ότι οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, τα οποία θεωρούνται ως μέτρο των επιχειρηματικών σχεδίων δαπανών για εξοπλισμό, αυξήθηκαν 0,1% τον Νοέμβριο, αντί να αυξηθούν κατά 0,2% όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης