Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατάρρευση στον τομέα Υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2022, κάτω από 50 μονάδες ο δείκτης της ISM

ΗΠΑ: Κατάρρευση στον τομέα Υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2022, κάτω από 50 μονάδες ο δείκτης της ISM
Κατάρρευση στον τομέα Υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2022
Απροσδόκητη συρρίκνωση στον κρίσιμο τομέα των Υπηρεσιών κατέγραψε ο δείκτης της ISM (Institute for Supply Management) τον Δεκέμβριο 2022, καθώς διαμορφώθηκε στις μόλις 49,6 μονάδες, από 56,5 ένα μήνα πριν και έναντι εκτιμήσεων για 55 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης λειτουργεί όπως ο PMΙ (Purchase Managers Index), δηλαδή μία τιμή πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται αύξηση της δραστηριότητας και μία τιμή μικρότερη των 50 μονάδων σημαίνει συρρίκνωση.
Σε ό,τι αφορά τον αντίστοιχο δείκτη της ISM για την Απασχόληση, υποχώρησε στις 49,8 μονάδες τον Δεκέμβριο από 51,5 ένα μήνα πριν, ενώ οι Νέες Παραγγελίες κατέρρευσαν στις 45,2 μονάδες -από 56 τον Νοέμβριο 2022.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν τρεις ημέρες, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ κατέγραψε πτώση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την S&P Global, με την αμερικανική οικονομία να δοκιμάζεται από τις πληθωριστικές πιέσεις και τα υψηλά επίπεδα των επιτοκίων.
Ειδικότερα, μετά την πτώση που κατέγραψε ο PMI της Κίνας, η τελική εκτύπωση για τον PMI της S&P Global για τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 46,2 μονάδες για τον Δεκέμβριο έναντι 46,2 μονάδων τον Νοέμβριο…
Τα τελευταία στοιχεία σηματοδοτούν την ταχύτερη πτώση των συνθηκών λειτουργίας από τον Μάιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης