Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία για Great Reset: Ο κόσμος χρειάζεται μια «Νέα Παγκόσμια Τάξη» με... «αντίποινα» για όσους αντιστέκονται

Ιαπωνία για Great Reset: Ο κόσμος χρειάζεται μια «Νέα Παγκόσμια Τάξη» με... «αντίποινα» για όσους αντιστέκονται
Χρειάζεται μια «νέα παγκόσμια τάξη» για να αντιμετωπιστεί η άνοδος αυταρχικών καθεστώτων που έχουν ευδοκιμήσει στο ελεύθερο εμπόριο και την οικονομική αλληλεξάρτηση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας
Σχετικά Άρθρα
«Οι αυταρχικές χώρες έχουν συγκεντρώσει τεράστια δύναμη, τόσο οικονομική όσο και στρατιωτική», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Yasutoshi Nishimura, Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ξαναχτίσουμε μια παγκόσμια τάξη βασισμένη στις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου».
Θα επιτρέπεται στους πολίτες να μιλούν ελεύθερα μέσω του Διαδικτύου σε αυτή τη «νέα παγκόσμια τάξη»;
Να αντιταχθούν στις ριζοσπαστικές ιδεολογίες στα σχολεία;
Να αμφισβητούν τα αποτελέσματα εκλογών;
Ή θα είναι απλώς μια άλλη μορφή αυταρχισμού με μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων;
Αυτό είναι το ερώτημα που δεν απαντά η Ιαπωνία, ενώ δίνει το στίγμα του πως την εννοεί την νέα αυτή τάξη πραγμάτων...

Επίσκεψη Kishida σε ΗΠΑ

Ο Nishimura μίλησε πριν από μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα του Ιάπωνα πρωθυπουργού Fumio Kishida για συνομιλίες που αναμένεται να καλύψουν ζητήματα όπως η Ουκρανία, η Βόρεια Κορέα και οι εντάσεις της Κίνας με την Ταϊβάν.
Της συνόδου κορυφής θα προηγηθούν συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών.
Ο Kishida είπε αυτή την εβδομάδα ότι θα συζητήσει τη νέα πολιτική ασφάλειας του Τόκιο, αφού ο βασικός σύμμαχος της Ουάσιγκτον για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ισχύος της Κίνας στην Ασία τον περασμένο μήνα αποκάλυψε τη μεγαλύτερη στρατιωτική της συσσώρευση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το Reuters.
«Μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε προετοιμασίες για να εντοπίσουμε τα σημεία ασφυξίας των χωρών που θέλουν να εμπλακούν σε εξαναγκασμό και στη συνέχεια να λάβουμε αντίμετρα εάν είναι απαραίτητο», είπε ο Nishimura, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι δημοκρατίες πρέπει να προστατεύσουν τη βιομηχανική τους δύναμη και να προφυλαχθούν από την κλοπή τεχνολογίας - ιδιαίτερα εκείνων που θα μπορούσαν να να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές εφαρμογές.

Συνεργασία ΗΠΑ - Ιαπωνίας

Ενθάρρυνε επίσης τη συνεργασία ΗΠΑ-Ιαπωνίας πέρα ​​από τους ημιαγωγούς, τη βιοτεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και την κβαντική επιστήμη και υποσχέθηκε να συνεργαστεί στενότερα με την Ουάσιγκτον για τους ελέγχους των εξαγωγών.
«Είναι... απολύτως επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα των ελέγχων των εξαγωγών», πρόσθεσε.
«Θα εφαρμόσουμε αυστηρούς ελέγχους στις εξαγωγές που βασίζονται στη διεθνή συνεργασία, ενώ θα εμπλακούμε στενά στην ανταλλαγή απόψεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες σχετικές χώρες».
Πριν από την ομιλία του, ο Nishimura συναντήθηκε με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Geena Raimondo.
Στο ζεύγος προστέθηκαν στελέχη της IBM και της ιαπωνικής Rapidus Corp, για να συζητήσουν τη συνεργασία τους στην Ε&Α ημιαγωγών.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης