Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα χρυσά συμβόλαια για τις εξοπλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, λόγω Ουκρανίας - Deal 208 εκατ. δολ της Raytheon με τη Ρουμανία

Νέα χρυσά συμβόλαια για τις εξοπλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, λόγω Ουκρανίας -  Deal 208 εκατ. δολ της Raytheon με τη Ρουμανία
Οι δυτικές αμυντικές εταιρίες βλέπουν μια συνεχιζόμενη πληθώρα συμβάσεων ακόμη και πέρα από τα αιτήματα όπλων και τις παραδόσεις που αποστέλλονται απευθείας στο Κίεβο
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης συνεχίζουν να εξοπλίζονται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Για τις δυτικές αμυντικές εταιρίες, αυτό σημαίνει μια συνεχιζόμενη πληθώρα συμβάσεων ακόμη και πέρα από τα αιτήματα όπλων και τις παραδόσεις που αποστέλλονται απευθείας στο Κίεβο.
Την Παρασκευή (6/1/2023) ανακοινώθηκε μια νέα συμφωνία της Raytheon με τη Ρουμανία - μέλος του ΝΑΤΟ, αξίας άνω των 208 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Η Raytheon Missiles & Defense of Tucson, Αριζόνα, έλαβε σύμβαση σταθερής τιμής 208.736.138 δολαρίων για το σύστημα παράκτιας άμυνας των πυραύλων Naval Strike για τη Δημοκρατία της Ρουμανίας», ανέφερε ένα δελτίο τύπου της Raytheon.

Πελάτης η Ρουμανία

Η Ρουμανία θα χρησιμοποιήσει τους αντιπλοϊκούς πυραύλους, που κατασκευάζει η Raytheon για να ενισχύσει την άμυνα στην ακτογραμμή της στη Μαύρη Θάλασσα - όπου ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας περιπολεί συχνά και τώρα διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.
Το βεληνεκές του συστήματος παράκτιας άμυνας Naval Strike Missile υπολογίζεται συνήθως σε πάνω από 100 ναυτικά μίλια και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για χρήση από το Βασιλικό Ναυτικό της Νορβηγίας.
Η Raytheon θα εργαστεί για την εκπλήρωση της σύμβασης με τη νορβηγική αμυντική εταιρεία Kongsberg.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε εγκρίνει και άλλες πωλήσεις προηγμένου αμυντικού εξοπλισμού στη Ρουμανία το 2021.
Επί του παρόντος, μονάδες της 101ης αερομεταφερόμενης στρατιάς σταθμεύουν στη Ρουμανία, που υπολογίζεται σε περίπου 4.000 στρατιώτες για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τις ρουμανικές δυνάμεις.
Οι ασκήσεις αποτελούν μέρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας με στόχο τη Ρωσία εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης