Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διώκτης του Πολιτισμού ο Zelensky – Kυρώσεις στον διάσημο Ρώσο σκηνοθέτη Mikhalkov, στον φιλόσοφο Dugin και σε 117 άτομα

Διώκτης του Πολιτισμού ο Zelensky –  Kυρώσεις στον διάσημο Ρώσο σκηνοθέτη Mikhalkov, στον φιλόσοφο Dugin και σε 117 άτομα
Οι περιορισμοί  θα ισχύουν για δέκα χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε το Σάββατο (7/1/2023) διάταγμα με το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις κατά του Ρώσου σκηνοθέτη Nikita Mikhalkov και 118 άλλων, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας.
Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά της τραγουδίστριας της όπερας Anna Netrebko, του φιλόσοφου Alexander Dugin, του Γενικού Διευθυντή του ομίλου media Rossiya Segodnya Dmitry Kiselyov, της αρχισυντάκτριας του τηλεοπτικού καναλιού RT Margarita Simonyan, πολιτικών επιστημόνων, τραγουδιστών και ηθοποιών.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης αρκετούς Ουκρανούς πολίτες.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, αναστολή οικονομικών και χρηματοοικονομικών δικαιωμάτων, παύση πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας, απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία, ανάκληση ουκρανικών κρατικών βραβείων και άλλα.
Οι περιορισμοί αυτοί θα ισχύουν για δέκα χρόνια.
Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Zelensky επέβαλε κυρώσεις κατά επτά ιερέων της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης