Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Δυσκολεύεται η Γερμανία να βρει και να στείλει τα 40 Marder στην Ουκρανία

Spiegel: Δυσκολεύεται η Γερμανία να βρει και να στείλει τα 40 Marder στην Ουκρανία
Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να στείλει τα οχήματα μάχης πεζικού πριν από τα τέλη Μαρτίου 2023
Σχετικά Άρθρα
Δυσκολίες στην αποστολή των 40 οχημάτων μάχης πεζικού Marder αντιμετωπίζει η Γερμανία όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Βάσει του δημοσιεύματος, το οποίο επικαλείται στρατιωτικούς, πολιτικούς και ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος, η γερμανική κυβέρνηση ακόμα δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση για το πώς ακριβώς σκοπεύει να βρει και να προετοιμάσει 40 Marder για τη μεταφορά τους στην Ουκρανία, κάτι που – όπως αναφέρεται – θα πρέπει να έχει συμβεί πριν από τα τέλη Μαρτίου 2023.
Πάντως, το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας έχει γνωστοποιήσει, πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «τα αποθέματα τόσο της βιομηχανίας όσο και των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων».

Παροπλισμένα

Σύμφωνα με το Spiegel, η αμυντική βιομηχανία Rheinmetall, η οποία ασχολείται με την παραγωγή αυτών των οχημάτων μάχης, διαθέτει μόνο 60 παροπλισμένες μονάδες Marder, ο εκσυγχρονισμός των οποίων «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού πλαισίου που καθορίζει η κυβέρνηση».
Συνεπώς, όπως επισημαίνεται, η «συντριπτική πλειοψηφία» των γερμανικών οχημάτων μάχης πεζικού που θα πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία, θα πρέπει να μεταφερθεί από μάχιμες δυνάμεις του γερμανικού στρατού.
Μάλιστα, εκπρόσωποι γερμανικών στρατιωτικών κύκλων σημειώνουν ότι από τα 370 Marder BMP που έχουν στη διάθεση τους οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, «μόνο το 62% είναι έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση».

Για ανταλλακτικά

Περίπου 60 οχήματα βρίσκονται σε τόσο κακή κατάσταση που «χρησιμοποιούνται ως πηγή ανταλλακτικών» αναφέρει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται πως στις 5 Ιανουαρίου, μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley και η Γερμανία με μαχητικά οχήματα πεζικού Marder.
Οι δύο ηγέτες είχαν αναφέρει επίσης ότι είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν ουκρανικά στρατεύματα για τη λειτουργία των εν λόγω οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης