Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις για μαζικές ουκρανικές επιθέσεις στη Zaporizhia λόγω πτώσης των υδάτων στο Δνείπερο

Προειδοποιήσεις για μαζικές ουκρανικές επιθέσεις στη Zaporizhia λόγω πτώσης των υδάτων στο Δνείπερο
Δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό λέει ο Vladimir Rogov
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση για μαζικές ουκρανικές επιθέσεις στη Zaporizhia λόγω της απότομης πτώσης των υδάτων του ποταμού Δνείπερου απευθύνει ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» στην περιοχή της Zaporizhia.
Σύμφωνα με τον Rogov, η απότομη πτώση της στάθμης των υδάτων του ποταμού αυξάνει την απειλή νέων επιθέσεων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και καθιστά πιο εύκολο για τους Ουκρανούς να διασχίσουν τον Δνείπερο.
Μάλιστα όπως επισημαίνει, η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει μόνο στο σημείο όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia, κοντά στις πόλεις Ivanovka και Energodar αλλά σε όλη τη γραμμή επαφής στη Zaporizhia.
«Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αρχίσουν στρατιωτικές ενέργειες παντού.
Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί απαραιτήτως, αλλά καλό είναι να είμαστε έτοιμοι για αυτό» είπε ο Rogov, επισημαίνοντας πως οι πιο ευνοϊκές συνθήκες για κάτι τέτοιο θα είναι όταν ο ποταμός θα παγώσει.
Σύμφωνα με τον Rogov, η στάθμη του Δνείπερου έχει πέσει λόγω ανθρώπινης παρέμβασης και της απόφασης να κλείσουν σταδιακά πολλές πύλες στα φράγματα υδροηλεκτρικών σταθμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης