Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο FDA ενέκρινε το νέο φάρμακο Lecanemab της Eisai για το Αλτσχάιμερ με κόστος 24.646 ευρώ

Ο FDA ενέκρινε το νέο φάρμακο Lecanemab της Eisai για το Αλτσχάιμερ με κόστος 24.646 ευρώ
Το φάρμακο, που θα πωλείται με την επωνυμία Leqembi, ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών που στοχεύουν στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νευροεκφυλιστικής νόσου αφαιρώντας κολλώδεις μάζες της τοξικής πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς από τον εγκέφαλο
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την Παρασκευή το φάρμακο lecanemab που αναπτύχθηκε από την Eisai Co Ltd και τη Biogen Inc για ασθενείς στα πρώτα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ.
Το φάρμακο, που θα πωλείται με την επωνυμία Leqembi, ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών που στοχεύουν στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νευροεκφυλιστικής νόσου αφαιρώντας κολλώδεις μάζες της τοξικής πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς από τον εγκέφαλο.
Σχεδόν όλα τα προηγούμενα πειραματικά φάρμακα που χρησιμοποιούσαν την ίδια προσέγγιση είχαν αποτύχει.
«Αυτά τα νέα είναι απίστευτα σημαντικά», είπε ο Δρ Χάουαρντ Φίλιτ, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του Ιδρύματος Ανακάλυψης Φαρμάκων για το Αλτσχάιμερ. «Τα χρόνια της έρευνάς μας για την αναμφισβήτητα πιο περίπλοκη ασθένεια, αποδίδει καρπούς και μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να κάνουμε το Αλτσχάιμερ όχι απλώς θεραπεύσιμο, αλλά και μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί».
Η Eisai ανέφερε ότι το φάρμακο θα κυκλοφορήσει με ετήσια τιμή 26.500 $ (24.646,32 €).
Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να υποβάλει αίτηση για άδεια κυκλοφορίας για το Leqembi στην Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος του επιχειρηματικού της έτους στις 31 Μαρτίου, με την ελπίδα να λάβει έγκριση από την ιαπωνική αρχή μέχρι το τέλος αυτού του έτους.
«Η υπόθεση μας είναι ότι ο αριθμός των ασθενών παγκοσμίως που θα είναι επιλέξιμοι για το φάρμακο θα αυξηθεί σε περίπου 2,5 εκατομμύρια περίπου μέχρι το 2030», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eisai, Χαρούο Νάιτο Naito, σε δημοσιογράφους και αναλυτές στο Τόκιο.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης