Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στην Goi Energy (Κύπρος) το διυλιστήριο που επεξεργάζεται ρωσικό πετρέλαιο

Ιταλία: Στην Goi Energy (Κύπρος) το διυλιστήριο που επεξεργάζεται ρωσικό πετρέλαιο
Η Goi Energy είναι ο ενεργειακός κλάδος της επενδυτικής Argus με έδρα την Κύπρο
Τα διυλιστήρια Isab στο Πριόλο της Σικελίας αγόρασε από τη Litasco, 100% θυγατρική της Lukoil, η Goi Energy, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.
Όπως σημειώνουν οι Ιταλικές εφημερίδες, επικαλούμενες πληροφορίες που σχετίζονται με τη συναλλαγή, η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου.
Η Goi Energy είναι ο ενεργειακός κλάδος της επενδυτικής Argus με έδρα την Κύπρο.
Αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goi Energy, Michael Bobrov, σχετίζεται άμεσα με την Green Oil Energy και τον Ισραηλινό ενεργειακό όμιλο Bazan.
Πρόκειται για σημαντική συμφωνία για πολλούς λόγους.
Στις αρχές Νοεμβρίου η Wall Street Journal είχε αναδείξει την περίπτωση του διυλιστηρίου του Πριόλο, όπου παραδόξως το 93% του αργού προέρχονταν από τη Ρωσία μέχρι την έναρξη του εμπάργκο που τέθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να γίνεται ‘Ιταλικό’ και στην συνέχεια να εξάγεται στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Sicilia, η Goi Energy συμφώνησε αποκλειστικές μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας και απορρόφησης με την Trafigura ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλή εφοδιασμό του διυλιστηρίου με πετρέλαιο και εγγυημένη προμήθεια διυλισμένων προϊόντων.
Όπως σημειώνει η Corriere della Sera, η συνεργασία μεταξύ Trafigura και Goi Energy θα εγγυάται την προμήθεια αργού πετρελαίου στο διυλιστήριο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της Ιταλίας και παράγει περισσότερο από το 20% των συνολικών καυσίμων της Χώρας.
Σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου πως πρόκειται για ένα από τα πέντε κυριότερα διυλιστήρια στην Ευρώπη, το να κλείσει η εταιρεία Isab – η οποία διαχειρίζεται το Πριόλο -δεν θα ήταν μια βιώσιμη λύση, εφόσον αυτό θα έθετε σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι οποίες με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται.
Όπως δήλωσε ο ΔΣ της Goi Energy “σε στενή συνεργασία με την Ιταλική Κυβέρνηση, είμαστε αισιόδοξοι ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με επιτυχία”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης