Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θέλει να απαγορεύσει τα ημιαυτόματα όπλα μετά τα σχέδια για πραξικόπημα - Ποιοι αντιδρούν

Η Γερμανία θέλει να απαγορεύσει τα ημιαυτόματα όπλα μετά τα σχέδια για πραξικόπημα - Ποιοι αντιδρούν
Αντιδρούν οι Φιλελεύθεροι στην αυστηροποίηση του πλαισίου για την οπλοκατοχή
Σχετικά Άρθρα

Nα αυστηροποιήσει τον έλεγχο των όπλων μετά τις ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, καθώς και τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα σχέδια για ένα ακροδεξιό πραξικόπημα επιθυμεί η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Nancy Faeser.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Euractiv, τμήματα του συνασπισμού θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο.

Περιορισμός της οπλοκατοχής

Σύμφωνα με σχέδιο εγγράφου που επικαλείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση ARD, το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει να απαγορεύσει την ιδιωτική κατοχή ημιαυτόματων τυφεκίων, ενώ θα απαιτείται άδεια οπλοφορίας για την απόκτηση τυφλών όπλων ή βαλλίστρων.
Επιπλέον, όποιος αγοράζει όπλο θα πρέπει να προσκομίζει ιατρικό και ψυχιατρικό πιστοποιητικό, κάτι που σήμερα ισχύει μόνο για νέους κάτω των 25 ετών.
Η σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών είχε υποσχεθεί για πρώτη φορά αυστηρότερους νόμους για τα όπλα τον Δεκέμβριο, μετά τη σύλληψη 25 υπόπτων ότι σχεδίαζαν ένοπλη επίθεση στο κοινοβούλιο σε επιδρομές της αστυνομίας.
Πρόσφατα, τα κρούσματα βίας, μεταξύ άλλων και εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είχαν αναζωπυρώσει τη συζήτηση.
«Η απαγόρευση των ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων που μοιάζουν με πολεμικά όπλα αποσκοπεί στη μείωση της διαθεσιμότητας αυτών των όπλων», αναφέρει το σχέδιο του υπουργείου. «Τα όπλα αυτά είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για ορισμένες ομάδες ανθρώπων και δραστών, οι οποίοι έχουν μεγάλη σημασία σε αμόκ και τρομοκρατικές πράξεις».

Αντιδρούν οι Φιλελεύθεροι

Ωστόσο, η προσπάθεια της Faeser θα μπορούσε να μπλοκαριστεί από τους Φιλελεύθερους (FDP) εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι έχουν ταχθεί κατά της αυστηροποίησης του ελέγχου των όπλων και ζητούν να εφαρμοστεί καλύτερα η υπάρχουσα νομοθεσία αντί αυτού.
«Έχουμε αυστηρούς νόμους για τα όπλα στη Γερμανία», δήλωσε ο φιλελεύθερος υπουργός Δικαιοσύνης Marco Bushman στο Redaktionsnetzwerk.
«Αλλά ακόμη και οι αυστηρότεροι νόμοι περί όπλων δεν βοηθούν πραγματικά εάν οι άνθρωποι αποκτούν όπλα παράνομα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης