Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Κυβερνοεπίθεση στις ιστοσελίδες της κεντρικής τράπεζας και επτά τραπεζών

Δανία: Κυβερνοεπίθεση στις ιστοσελίδες της κεντρικής τράπεζας και επτά τραπεζών
Τόσο η δική της ιστοσελίδα, όσο και της κεντρικής τράπεζας δέχθηκαν το λεγόμενο χτύπημα της κατανεμημένης άρνησης υπηρεσιών (DDoS), ένα χτύπημα που κατευθύνει τη ροή προς στοχευμένους διακομιστές προκειμένου να τους καταστήσει εκτός λειτουργίας
Χτύπημα από χάκερς δέχθηκαν οι ιστοσελίδες της κεντρικής τράπεζας της Δανίας και επτά ιδιωτικών τραπεζών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβασή τους οι χρήστες τους. Την κυβερνοεπίθεση αυτή, έκαναν γνωστή η Εθνική Τράπεζα της Δανίας και η Bankdata, εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Δανίας.
Τόσο η δική της ιστοσελίδα, όσο και της κεντρικής τράπεζας δέχθηκαν το λεγόμενο χτύπημα της κατανεμημένης άρνησης υπηρεσιών (DDoS), ένα χτύπημα που κατευθύνει τη ροή προς στοχευμένους διακομιστές προκειμένου να τους καταστήσει εκτός λειτουργίας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας της Δανίας, η ιστοσελίδα της λειτουργούσε κανονικά σήμερα το απόγευμα Τρίτης, ενώ η επίθεση δεν επηρέασε αλλά συστήματα ή καθημερινές λειτουργίες της τράπεζας.
Κατόπιν της κυβερνοεπίθεσης στη Bankdata, η πρόσβαση στις ιστοσελίδες επτά τραπεζών δεν ήταν εφικτή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Μεταξύ των επτά αυτών τραπεζών είναι και οι δύο μεγαλύτερες της Δανίας, οι Jyske Bank και Sydbank, σύμφωνα με τον ίδιο.
Στη σελίδα της στο Facebook, η Sydbank επιβεβαίωσε ότι η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της δεν ήταν εφικτή σήμερα. Από τη μεριά της η Jyske Bank διά στόματος εκπροσώπου της, ανέφερε ότι κάποια πελάτες αντιμετώπισαν προβλήματα όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης