Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (ΕKT): Πλησιάζουμε στο τέλος του τρέχοντος κύκλου επιτοκιακών αυξήσεων

Centeno (ΕKT): Πλησιάζουμε στο τέλος του τρέχοντος κύκλου επιτοκιακών αυξήσεων
"Πλησιάζουμε στο τέλος της τρέχουσας διαδικασίας αύξησης των επιτοκίων, πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια", ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Centeno
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Centeno δήλωσε την Τρίτη ότι η τρέχουσα διαδικασία αύξησης των επιτοκίων πλησιάζει στο τέλος της, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μιλώντας επιτροπή του κοινοβουλίου στη Λισαβόνα ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε ότι ο πληθωρισμός, αν και ενδεχομένως να εμφανίσει κάποια αντίσταση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα συνεχίσει να μειώνεται από τον Μάρτιο.
"Πλησιάζουμε στο τέλος της τρέχουσας διαδικασίας αύξησης των επιτοκίων, πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε παράλληλα ότι "οι μισθολογικές εξελίξεις στην Ευρώπη θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τη συνέχιση της πτώσης των τιμών" τους επόμενους δύο μήνες, αλλά "μετά από αυτό, ο πληθωρισμός θα μειωθεί ξανά από τον Μάρτιο και μετά".
Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ επιβραδύνθηκε στο 9,2% τον Δεκέμβριο από 10,1% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης