Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ακριβοπληρωμένη μαριονέτα – Ο Zelensky κοστίζει στους Αμερικανούς 1 εκατ. δολάρια κάθε μέρα, οργή στις ΗΠΑ

Η ακριβοπληρωμένη μαριονέτα –   Ο Zelensky κοστίζει στους Αμερικανούς 1 εκατ. δολάρια κάθε μέρα, οργή στις ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν στον Zelensky ένα εκατομμύριο δολάρια για την κάθε μέρα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αποκαλύπτει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Sergei Markov
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ στην εκστρατεία, που έχουν εξαπολύσει με σκοπό να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και να διατηρήσουν την ηγεμονία τους, η οποία αμφισβητείται έντονα, έχουν αναθέσει ρόλο σε έναν πρώην ηθοποιό και έναν νυν πρόεδρο.
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να μειώσουν την ισχύ της Ρωσίας, μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, την οποία προετοίμαζαν εδώ και χρόνια, κάτι που φάνηκε και από τις αποκαλύψεις για την παγίδα των Συμφωνιών του Μινσκ.
Στην ουκρανική σύγκρουση έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες στον πρώην ηθοποιό Volodymyr Zelensky, τον οποίο και πληρώνουν αδρά.
Ο νυν πρόεδρος και μαριονέτα του Λευκού Οίκου ούτε λίγο, ούτε πολύ κοστίζει στους Αμερικανούς ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα για να θυσιάζει τις ζωές των συμπολιτών του.

Μοιάζει με αστείο αλλά δεν είναι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν στον Zelensky ένα εκατομμύριο δολάρια για την κάθε μέρα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αποκαλύπτει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Sergei Markov.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο Ουκρανός ηγέτης κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει την Ουάσιγκτον, οπότε η πρόταση που έγινε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να τοποθετηθεί η προτομή του Zelensky στον Λευκό Οίκο δεν φάνηκε καθόλου σαν αστείο.

Πολεμά για τα δολάρια μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

«Για χάρη των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Zelensky έχει αφαιρέσει τις ζωές 100.000 Ουκρανών στρατιωτών και άφησε εκατομμύρια Ουκρανούς άστεγους.
Ο ίδιος ο Zelensky διακινδυνεύει τη ζωή του και είναι έτοιμος να πολεμήσει για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό για ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα», σημείωσε ο Markov.
Με σκωπτικό ύφος παρατήρησε, πως οι Αμερικανοί μπορεί να είχαν κατά νου να τοποθετήσουν την προτομή του μετά θάνατον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson, επέκρινε την πρωτοβουλία του Ρεπουμπλικάνου John Wilson να τοποθετηθεί η προτομή του Zelensky στον Λευκό Οίκο.
Ο Carlson έκανε λόγο για παράλογη ιδέα, καθώς όπως είπε, ο Zelensky ήταν δικτάτορας.

Οργή στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την απλόχερη στήριξη στο καθεστώς του Κιέβου.
Σε δημοσκόπηση του Global Affairs, που διενεργήθηκε στο λυκόφως του 2022 αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των πολιτών που θέλουν ο Λευκός Οίκος να ακολουθήσει μια διπλωματική οδό.
Η έρευνα δείχνει έναν μειούμενο αριθμό Ρεπουμπλικάνων που θέλουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, συνεχίζοντας έτσι μια τάση έξι μηνών.

Μόλις το 48% των Αμερικανών υπέρ του εξοπλισμού της Ουκρανίας

Η δημοσκόπηση του Global Affairs τον Μάρτιο 2022 διαπίστωσε ότι το 80% των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους επιθυμούσαν ο Λευκός Οίκος να εξοπλίσει την Ουκρανία.
Αυτός ο αριθμός μειώθηκε στο 64% τον Ιούλιο και μειώθηκε στο 55% στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (4/12/2022).
Η υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος έχει επίσης μειωθεί, αν και με βραδύτερο ρυθμό.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα δείχνουν μειωμένη αποδοχή της πολιτικής Biden σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να παρέχουν στη χώρα στρατιωτική βοήθεια για όσο διάστημα χρειάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο, παροτρύνοντας ταυτόχρονα το Κίεβο να μην διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.
Ωστόσο, η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο το 48% των Αμερικανών συμφωνεί με τον επ' αόριστο εξοπλισμό της Ουκρανίας.
gfa.png

Μόνο το 32% θέλει άμεση εμπλοκή

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένα κατά 10% από τον Ιούλιο, με τον αριθμό των πολιτών που ζητούν μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια τώρα να είναι σχεδόν ίσος με εκείνους που θέλουν ο Biden να πιέσει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών συνεχίζει να αντιτίθεται στην άμεση εμπλοκή στον πόλεμο.
Μόνο το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα ίσο ποσοστό Αμερικανών λέει ότι η Ρωσία (26%) και η Ουκρανία (26%) έχουν το πλεονέκτημα στην τρέχουσα σύγκρουση.
Ωστόσο η πλειοψηφία (46%) πιστεύει ότι καμία από τις δύο χώρες δεν έχει το πλεονέκτημα.
us_policy_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης