Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αποστολή των βρετανικών αρμάτων μάχης δεν θα αποτρέψει την ουκρανική ήττα και θα επιτείνει την αιματοχυσία

Ρωσία: Η αποστολή των βρετανικών αρμάτων μάχης δεν θα αποτρέψει την ουκρανική ήττα και θα επιτείνει την αιματοχυσία
Τι επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο
Σχετικά Άρθρα
Η αποστολή των βρετανικών αρμάτων μάχης Challenger 2 στο Κίεβο δεν θα βοηθήσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να ανατρέψουν το ρεύμα της ήττας στο πεδίο της μάχης, αλλά θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των επιχειρήσεων, προκαλώντας περισσότερα θύματα, δήλωσε η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο σε δελτίο τύπου, όπως μεταδόθηκε από το TASS το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023.
«Το να φέρουμε άρματα μάχης στη ζώνη σύγκρουσης μας οδηγεί μακριά από το να τερματίσουμε τις εχθροπραξίες, θα χρησιμεύσει μόνο στην εντατικοποίηση των πολεμικών επιχειρήσεων, προκαλώντας περισσότερες απώλειες, μεταξύ άλλων στον άμαχο πληθυσμό», τόνισε η πρεσβεία.
«Ωστόσο, αυτό, κατά ειρωνικό τρόπο, συμμορφώνεται πλήρως με τους στόχους του Λονδίνου για παράταση της σύγκρουσης.
Εξ ου και η επίσημη πολεμική ρητορική και η πλήρης περιφρόνηση της ιδέας, που εξέφρασε η Ρωσία σε πολλές περιπτώσεις, για μια διευθέτηση (σ.σ. του Ουκρανικού) μέσω διαπραγματεύσεων»
«Εν ολίγοις, γινόμαστε μάρτυρες ακόμη περισσότερων αποδείξεων της περιφρόνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τις ζωές των απλών Ουκρανών, καθώς και της διαρκώς αυξανόμενης άμεσης εμπλοκής τους στη σύγκρουση», ανέφερε το δελτίο τύπου.
«Όσον αφορά τα άρματα μάχης Challenger 2, δύσκολα θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να αλλάξει τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.
Ωστόσο, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι επιθέσεων μεγάλης κλίμακας για τις ρωσικές δυνάμεις»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης