Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι γερμανικοί ανεμόμυλοι… και η φάρσα της ενεργειακής μετάβασης που συνεχίζεται με «κλόουν» τους Πράσινους

Οι γερμανικοί ανεμόμυλοι… και η φάρσα της ενεργειακής μετάβασης που συνεχίζεται με «κλόουν» τους Πράσινους
Η ενεργειακή κρίση επιτάχυνε την αποκάλυψη της αλήθειας ότι έχουμε ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος
Σχετικά Άρθρα
Ας ξεκινήσουμε από ένα γεγονός: Είναι δυνατόν να έχουμε διακοπτόμενη/εναλλασσόμενη ηλεκτρική ισχύ από ανεμόμυλους ή αεροστροβίλους, αλλά δεν μπορούμε ταυτόχρονα να τροφοδοτούμε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα!
¨Όπως έγραψε η Welt επικρίνοντας τις ανοησίες των Πρασίνων που μετέχουν στη συμμαχική κυβέρνηση, ο Klaus Müller, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων [που ρυθμίζει το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια], προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος αριθμός ιδιωτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και αντλιών θερμότητας θα μπορούσε να υπερφορτώσει το ηλεκτρικό δίκτυο στη Γερμανία με κίνδυνο αυτό να κατάρρεύσει.
«Εάν συνεχίσουν να εγκαθίστανται πολύ μεγάλοι αριθμοί νέων αντλιών θερμότητας και σταθμών φόρτισης, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε για προβλήματα υπερφόρτωσης και τοπικές βλάβες ρεύματος… αν δεν δράσουμε προληπτικά», σήμείωσε.

Λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια με περικοπές 

Σύμφωνα με την έκθεση, η ρυθμιστική αρχή θεωρεί ότι τα τοπικά δίκτυα χαμηλής τάσης είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε διακοπές στην παροχή ενέργειας προς του καταναλωτές.
Ως εκ τούτου, ο Οργανισμός δημοσιοποίησε ένα κείμενο στρατηγικής που σχεδιάζει τον μερισμό της κατανάλωσης ενέργειας των αντλιών θερμότητας και των σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε περιόδους υψηλής χρήσης του δικτύου. …
Οι φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου θα αναγκαστούν στη συνέχεια να περιορίσουν την παροχή ρεύματος σε αυτά τα συστήματα… '
Τα σχέδια για τον περιορισμό της ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024
Ακόμη και σε περίπτωση περιορισμού της ισχύος, οι ιδιωτικοί σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα μπορούν να αντλούν αρκετή ισχύ για να φορτίζουν μια μπαταρία ηλεκτρικού οχήματος εντός τριών ωρών για εμβέλεια 50 χιλιομέτρων, σημείωσε .
Επιπλέον… Η «σχεδόν απροβλημάτιστη συνεχιζόμενη λειτουργία» θα πρέπει να είναι ακόμα δυνατή για μεγάλο αριθμό αντλιών θερμότητας.

Η μαγική ουτοπία...

Είναι υπέροχο να ακούτε ότι η οδήγησή σας μπορεί να περιορίζεται σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση, και επίσης ότι οι θερμάστρες σας πιθανότατα θα λειτουργούν τις περισσότερες φορές.
Αυτό είναι που παίρνετε στη Γερμανία, για τις γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις και τις εικοινωνιακές εκστρατείες που αποσκοπούν στην επιτάχυνση της «ενεργειακής μετάβασης», ενός μαγικού ουτοπικού κόσμου του μέλλοντος όπου τα πάντα θα τροφοδοτούνται από ανεμόμυλους και όλες οι ανάγκες θα είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα…

Η επιτάχυνση εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια καταστροφή, αλλά μας έχει κάνει τουλάχιστον μια κρίσιμη χάρη, επιταχύνοντας τη γερμανική ενεργειακή κρίση.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι εκ των πραγμάτων θα καταλήγαμε εδώ, με πάρα πολλές συσκευές και πολύ λίγο ρεύμα για να τις τροφοδοτήσουμε.
Υποτίθεται ότι θα συνέβαινε σε δύο ή τρεις δεκαετίες από τώρα, πολύ αφότου η ηγετική ομάδα των Πρασίνων είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.
Αντίθετα, όλοι αυτοί οι... κλόουν αντιμετωπίζουν τις μαθηματικά βέβαιες και προβλεπόμενες από καιρό συνέπειες των ψεύτικων υποσχέσεών τους αυτή τη στιγμή.
Και φαίνεται ότι οι πιο αφοσιωμένοι υποστηρικτές τους θα είναι οι πρώτοι που θα υποφέρουν για την ανοησία τους.
What German households pay for electricity | Clean Energy Wire
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης