Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στο Dnipro: Ήταν ατύχημα ή μήπως ένα ουκρανικό έγκλημα εκ προθέσεως – Τι αποκάλυψε ο συνεργάτης του Zelensky

Τραγωδία στο Dnipro: Ήταν ατύχημα ή μήπως ένα ουκρανικό έγκλημα εκ προθέσεως – Τι αποκάλυψε ο συνεργάτης του Zelensky
Ο Zelensky χρησιμοποίησε την τραγωδία για να εκλιπαρήσει για περισσότερα όπλα από τους δυτικούς προστάτες του
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στις 14 Ιανουαρίου 2023 άλλη μια τραγωδία σημειώθηκε στην Ουκρανία.
Ένα πολυώροφο κτίριο καταστράφηκε στην πόλη Dnipro κατά τη διάρκεια της μαζικής ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Η πραγματική αιτία του περιστατικού πιθανότατα δεν θα αναγνωριστεί ποτέ από το καθεστώς του Κιέβου.
Μέχρι στιγμής, οι διαθέσιμες πληροφορίες για το συμβάν αναφέρουν ότι το κτίριο καταστράφηκε ως αποτέλεσμα των πυρών των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας.
Στις 15 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου Nikolay Lukashuk επιβεβαίωσε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του πλήγματος, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.
Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 73 πολίτες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν 14 ανήλικοι. Άγνωστη είναι ακόμη η τύχη 35 ανθρώπων.
Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.

Μετά την τραγωδία ο Zelensky ζήτησε όπλα

Αμέσως μετά την κατάρρευση του κτιρίου, το καθεστώς του Κιέβου κατηγόρησε ως είθισται τις ρωσικές δυνάμεις για τη δολοφονία αμάχων.
Ο Zelensky χρησιμοποίησε την τραγωδία για να εκλιπαρήσει για περισσότερα όπλα από τους δυτικούς προστάτες του, γράφει ο ιστότοπος South Front.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί κατηγορήθηκαν χωρίς καμία έρευνα και χωρίς κανένα στοιχείο.
Ωστόσο, παρόλες τις προσπάθειες των Ουκρανών προπαγανδιστών να δημιουργήσουν μια εικόνα «σκληρών Ρώσων εισβολέων» που πήγαν στην Ουκρανία για να διαπράξουν γενοκτονία του ουκρανικού λαού, σχεδόν ένας χρόνος πολέμου απέδειξε ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας, δεν διεξάγουν εχθροπραξίες εναντίον τον άμαχο πληθυσμό και επίσης κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες.

01.jpg
Τι αποκάλυψε ο συνεργάτης του Zelensky

Η τραγωδία στο Dnipro έγινε σαφές παράδειγμα του έργου της ουκρανικής προπαγάνδας.
Ωστόσο, οι προσπάθειες του Κιέβου καταστράφηκαν από τους ισχυρισμούς του συμβούλου του επικεφαλής του γραφείου του Zelenksy, Alexey Arestovich.
Στη συνέντευξή του στις 14 Ιανουαρίου, ο Arestovich ισχυρίστηκε ότι ο ρωσικός πύραυλος έπεσε στο κτίριο κατοικιών και εξερράγη αφού αναχαιτίστηκε από το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος δέχθηκε έντονη κριτική που ξεκίνησε από τον ουκρανικό πληθυσμό, ο οποίος έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο ουκρανικός στρατός σκοτώνει πράγματι τους δικούς του αμάχους.
Ο Arestovich δέχθηκε επίσης σκληρή κριτική από τις τοπικές αρχές αφού κατέστρεψε το αφήγμα που προωθούσε το καθεστώς του Κιέβου.
arest.jpg

Προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανασκευάσει

Ο Arestovich έσπευσε να ανασκευάσει, λέγοντας πως κανείς δεν θα κατηγορούσε το Κίεβο για την τραγωδία όπως κανείς δεν της απέδωσε μομφή για τη δολοφονία δύο πολιτών με τον πύραυλο S-300 στην Πολωνία.
Πάντως δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι το κτίριο στο Dnipro καταστράφηκε από τον αναχαιτισμένο πύραυλο.
Προσπάθησε μόνο να ερμηνεύσει την τραγωδία υπέρ του καθεστώτος του Κιέβου. «Αν δεν υπήρχε ρωσικός πύραυλος, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα τον εκτόξευαν πάνω από την πόλη», σημείωσε.
Μια τέτοια θέση κάνει το καθεστώς του Κιέβου να αισθάνεται ατιμώρητο για τυχόν εγκλήματα.

010_1.jpg
Οι Ουκρανοί είναι ελεύθεροι να σκοτώνουν αμάχους επειδή οι Ρώσοι ξεκίνησαν τη στρατιωτική επιχείρηση.
Οι Ουκρανοί είναι ελεύθεροι να δολοφονήσουν τους αιχμαλώτους επειδή οι τελευταίοι ήρθαν στην Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι ελεύθεροι να αναχαιτίζουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από τις πόλεις, σκοτώνοντας δεκάδες αθώους πολίτες, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις τους εκτόξευσαν αλλά με κατεύθυνση στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους.
Το γεγονός ότι η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία διεξάγεται με τις ελάχιστες απώλειες στους αμάχους αγνοείται από το Κίεβο και τους ΝΑΤΟϊκούς προστάτες του.
Ο πύραυλος στόχευε στρατιωτική ή ενεργειακή εγκατάσταση υποδομής. Δεν θα σκότωνε κανέναν άμαχο αν είχε φτάσει στο στόχο του.

Θα μπορούσε να αποφευχθεί

Επιπλέον, μια σύντομη ανάλυση της δράσης των ουκρανικών μέσων αεράμυνας αποκαλύπτει ότι η τραγωδία στη Dnipro δεν ήταν ατύχημα και θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Arestovich, ο εν λόγω πύραυλος ήταν ο ρωσικής κατασκευής, μεγάλου βεληνεκούς αντιπλοϊκός πύραυλος Kh-22.
Έχει ταχύτητα μεγαλύτερη από 1 χλμ. ανά δευτερόλεπτο. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν όλα τα μέσα για να αναγνωρίσουν εκ των προτέρων τους ρωσικούς πυραύλους.
Επιπλέον, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα από τις πληροφορίες του ΝΑΤΟ.
Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας S-300 μπορούν να αναχαιτίσουν στόχους σε εμβέλεια έως και 200 χιλιόμετρα.
Τα βλήματα του έχουν ταχύτητα διπλάσια από αυτά του Kh-22.
pyr.jpg
Σημαίνει ότι ο χειριστής του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας είχε έως και αρκετά λεπτά για να αξιολογήσει το σημείο αναχαίτισης και να καταστρέψει τον στόχο. Έτσι, η απόφαση για την αναχαίτιση ρωσικού πυραύλου πάνω από την πόλη ελήφθη σκόπιμα ή ήταν αποτέλεσμα κατάφωρης γκάφας του ουκρανικού στρατού.
Τέλος πάντων, η ουκρανική διοίκηση αποφάσισε να μην αφήσει τον ρωσικό πύραυλο να πετάξει στον στόχο του αλλά να τον αναχαιτίσει πάνω από την πόλη, εκτιμώντας τις αιματηρές συνέπειες αυτής της απόφασης. Παρά τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών και των μέσων ενημέρωσης να μειώσουυν τη σημασία των λεγόμενων Arestovich και να διαβεβαιώσουν τον πληθυσμό ότι δεκάδες άμαχοι στο Dnipro σκοτώθηκαν σκόπιμα από ρωσικό πύραυλο, οι διαθέσιμες πληροφορίες και το μέγεθος της καταστροφής επιβεβαιώνουν ότι ο αναχαιτισμένος ρωσικός πύραυλος έπληξε το κτίριο.
S300.jpg

Δεν ήταν το πρώτο έγκλημα

Αυτό δεν ήταν το πρώτο κτίριο που καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.
Για παράδειγμα, στις 15 Νοεμβρίου 2022, ένα άλλο κτίριο καταστράφηκε στο Κίεβο. Τα πλάνα επιβεβαίωσαν ότι το σπίτι υπέστη λιγότερες ζημιές από αυτό στο Dnipro.
Μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το σπίτι στο Κίεβο χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο S-300.
Οι θάνατοι αθώων πολιτών λειτουργούν υπέρ του καθεστώτος του Κιέβου που τους χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να απαιτήσει περισσότερες στρατιωτικές προμήθειες από τη Δύση.
Αποδείχθηκε ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης επίσης δεν χάνουν την ευκαιρία τους να αποκομίσουν κάποιο κέρδος.
Κάποιοι κάτοικοι στο Dnipro εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μοιράστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα αφού εντόπισαν διασώστες να λεηλατούν τα διαμερίσματα στο κτίριο που καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης