Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ήρθε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ήρθε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπορούσε να έρθει λόγω πρωτοκόλλου, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να κηδευτεί ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς
Την ώρα που στη Μητρόπολη έδωσαν το παρών πλήθος γαλαζοαίματων που ήρθαν στη χώρα μας για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ήρθε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Γουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.
Όπως ανέφερε ο Χρήστος Ζαμπούνης ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπορούσε να έρθει λόγω πρωτοκόλλου, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να κηδευτεί ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς.
«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης» είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης