Τελευταία Νέα
Διεθνή

To NATO εξοπλίζει την Ουκρανία και γκρεμίζει την ειρήνη – Στην άκρη της αβύσσου το Κίεβο

To NATO εξοπλίζει την Ουκρανία και γκρεμίζει την ειρήνη – Στην άκρη της αβύσσου το Κίεβο
Η στάση του ΝΑΤΟ απομακρύνει Ρωσία – Ουκρανία από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέει Κινέζος ειδικός
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση του ΝΑΤΟ να εξοπλίζει την Ουκρανία και να την προμηθεύει με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό επιτείνει το αδιέξοδο και απομακρύνει το σενάριο μιας ειρηνευτικής λύσης υποστηρίζουν αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι το Κίεβο ωθείται ολοένα και περισσότερο στην άβυσσο.
«Η στάση του ΝΑΤΟ απομακρύνει τους εμπλεκόμενους της ουκρανικής σύγκρουσης από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» αναφέρει σε άρθρο του στην κινεζική εφημερίδα Global Times ο Cui Heng, ειδικός του Κέντρου Ρωσικών Σπουδών στο Normal University της Ανατολικής Κίνας (Σαγκάη).
Όπως λέει, ήταν τόσο εντατική η προσπάθεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να προμηθεύσουν με όπλα την Ουκρανία καθ’όλη τη διάρκεια του 2022, που οδήγησε στη σημαντική μείωση των αποθεμάτων του στρατιωτικού τους εξοπλισμού.
Μάλιστα ο Cui Heng υποστηρίζει ότι η Γερμανία και Γαλλία που διαθέτουν τους ισχυρότερους στρατούς στην ηπειρωτική Ευρώπη, έχουν επί της ουσίας «αγνοήσει» τη στρατιωτική βοήθεια προς την ουκρανική πλευρά.
Κατά τον Κινέζο αναλυτή, αυτός ο πόλεμος «διά αντιπροσώπων» ωθεί το Κίεβο ολοένα και πιο κοντά στην άκρη της αβύσσου.
Σημειώνεται πως στις 20 Ιανουαρίου θα συναντηθεί η ομάδα επαφής του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η οποία και αναμένεται να αποφασίσει την αποστολή βαρέων όπλων, και πιθανότατα αρμάτων μάχης τύπου Leopard στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης