Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Στα 2,11 δισ. δολ. τα κέρδη το δ' τρίμηνο 2022 - Πτώση 41%, μικρότερη των εκτιμήσεων

Morgan Stanley: Στα 2,11 δισ. δολ. τα κέρδη το δ' τρίμηνο 2022 - Πτώση 41%, μικρότερη των εκτιμήσεων
Mικρότερη από την αναμενόμενη πτώση 41% στα κέρδη του δ' τριμήνου 2022  ανακοίνωσε η Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα
Mικρότερη από την αναμενόμενη πτώση 41% στα κέρδη του δ' τριμήνου 2022  ανακοίνωσε η Morgan Stanley, καθώς η εμπορική δραστηριότητα της αμερικανικής τράπεζας έλαβε ώθηση από τη μεταβλητότητα της αγοράς, αντισταθμίζοντας το πλήγμα από την υποτονική σύναψη συμφωνιών.
Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,11 δισ. δολαρίων ή 1,26 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 3,59 δισ. δολαρίων ή 2,01 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,31 δολάρια. 
Η σύναψη συμφωνιών είχε ουσιαστικά σταματήσει για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους, καθώς η διάθεση ανάληψης ρίσκου μειώθηκε λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των μακροοικονομικών συνθηκών και των γεωπολιτικών εντάσεων.
Το αρνητικό κλίμα ακολούθησε το 2021 που ήταν ένα εξαιρετικό έτος για τους επενδυτικούς τραπεζίτες της Wall Street, οι οποίοι συμμετείχαν ως σύμβουλοι σε συγχωνεύσεις και εξαγορές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ανέλαβαν την αναδοχή της εισαγωγής ορισμένων από τους μεγαλύτερους πελάτες που έχουν βγει στις δημόσιες αγορές εδώ και πάνω από μια δεκαετία.
Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική  μειώθηκαν κατά 49% στα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, με μείωση των εσόδων σε όλους τους τομείς της Morgan Stanley, συμβουλευτική, μετοχές και σταθερό εισόδημα.
Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχασαν περίπου το 13% της αξίας τους πέρυσι, σημείωσαν άνοδο περίπου 1% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Η επιβράδυνση των εργασιών της επενδυτικής τραπεζικής επιβάρυνε τα καθαρά έσοδα της Morgan Stanley, συμπαρασύροντάς τα κατά 12% στα 12,7 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης