Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (BlackRock) : Το αφήγημα γύρω από τις επενδύσεις με κριτήρια ESG έχει γίνει αρνητικό και προκαλεί τεράστια πόλωση

Fink (BlackRock) : Το αφήγημα γύρω από τις επενδύσεις με κριτήρια ESG έχει γίνει αρνητικό και προκαλεί τεράστια πόλωση
Η ενασχόληση με τα θέματα ESG προκαλούν προσωπικές επιθέσεις και συζητήσεις που δαιμονοποιούν τα θέματα, είπε το αφεντικό της BlackRock
Σχετικά Άρθρα
 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink δήλωσε ότι το αφήγημα γύρω από τις επενδύσεις ESG έχει γίνει αρνητικό και δημιουργεί «τεράστια πόλωση».
«Το παίρνω πολύ σοβαρά», είπε ο Fink μιλώντας στο Bloomberg TV κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις παρανοήσεις. Είναι δύσκολο γιατί δεν είναι πια δουλειά, το κάνουν με έναν προσωπικό τρόπο. Και για πρώτη φορά στην επαγγελματική μου καριέρα, οι επιθέσεις είναι πλέον προσωπικές. Προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τα θέματα».
Ο 70χρονος Fink έχει μίλησε ανοιχτά για τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια καθώς και τα κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης
Η Blackrock έχει γίνει ωστόσο πολιτικός «σάκος του μποξ» και δέχεται επιθέσεις από δυνάμεις που βρίσκονται και στα δύο άκρα του φάσματος, με ορισμένους στα δεξιά να ισχυρίζονται ότι οι πολιτικές της πλήττουν το κλάδο ορυκτών καυσίμων και άλλους στα αριστερά να υποστηρίζουν ότι δεν κάνει αρκετά για να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή.
Ο Elon Musk είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter ότι το S στο ESG σημαίνει «Σατανικό».
«Ας είμαστε ξεκάθαροι, το αφήγημα είναι επαχθές, η αφήγηση δημιουργεί αυτή την τεράστια πόλωση», είπε ο Fink.
«Αν διαβάσετε τις επιστολές που έχω γράψει ως CEO στο παρελθόν, θα αντιληφθείτε ότι μιλάω για μια μετάβαση».
Για να διαχειριστεί τις συνέπειες, ο γιγαντιαίος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων διοχέτευσε ποσά-ρεκόρ σε πολιτικές εκστρατείες στις ΗΠΑ πέρυσι, διοργάνωσε μια καμπάνια για να εξηγήσει την επιχείρησή του ότι η δραστηριότητά του περιλαμβάνει τη διαχείριση των χρημάτων των συνταξιούχων και έφερε πρόσθετους λομπίστες στο Τέξας και την Ουάσιγκτον.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε την αφήγηση», είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να γράψει μια επιστολή στους ηγέτες των επιχειρήσεων αυτής της συνοικίας που θα επικεντρωθεί στην «έννοια της ελπίδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης