Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκρός ο ΥΠΕΣ της Ουκρανίας από συντριβή ελικοπτέρου σε παιδικό σταθμό κοντά στο Κίεβο, 14 τα θύματα

Νεκρός ο ΥΠΕΣ της Ουκρανίας από συντριβή ελικοπτέρου σε παιδικό σταθμό κοντά στο Κίεβο, 14 τα θύματα
Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε νηπιαγωγείο που λειτουργούσε εκείνη την ώρα
(upd 2) Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή ελικοπτέρου στην πόλη Brovary, στην περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό που έδωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Denys Monastyrsky και ένα παιδί.
Για εθνική τραγωδία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ενώ τόνισε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια της συντριβής.
Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε νηπιαγωγείο που λειτουργούσε εκείνη την ώρα, και τρία παιδιά φέρονται να είναι μεταξύ των νεκρών.
Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Brovary, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Οι αστυνομικές αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες που ήταν μάρτυρες της συντριβής, να επικοινωνήσουν με τις αρχές, καθώς κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Denys Monastyrsky είναι μεταξύ των νεκρών από τη συντριβή ελικοπτέρου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Yevgeny Yenin του Monastyrsky και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shymhal έγραψε στο Telegram ότι θα συσταθεί άμεσα ειδική ομάδα έρευνας, περιγράφοντας το δυστύχημα ως "μεγάλη απώλεια για την κυβερνητική ομάδα και ολόκληρο το κράτος".
"Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων", πρόσθεσε.
Η Kaja Kallas, πρωθυπουργός της Εσθονίας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τη σημερινή συντριβή ελικοπτέρου στην περιοχή του Κιέβου, κατά την οποία σκοτώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Denys Monastyrskiy, λέγοντας ότι πρόκειται για "άλλη μια τραγική υπενθύμιση του απίστευτα βαρέως τιμήματος που πληρώνει η Ουκρανία κατά τη διάρκεια του αγώνα της για ελευθερία εναντίον της Ρωσίας".
Ο Oleksiy Kuleba, κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου, δήλωσε ότι τρία παιδιά είναι μεταξύ των 18 νεκρών από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Brovary της περιοχής.
Όπως έγραψε στο Telegram:
«Τραγωδία στο Brovary. Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε. Από τις 10.30 π.μ. - 18 νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Είναι γνωστό για 29 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 15 παιδιών. Παρέχεται κάθε αναγκαία βοήθεια στα θύματα. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο».

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη συντριβή του ελικοπτέρου:

  • Το ελικόπτερο κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Brovary στην περιοχή του Κιέβου. Σύμφωνα με το πρακτορείο UNN, έπιασε φωτιά στον αέρα.
  • Μετά την πτώση του ελικοπτέρου, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά κοντά σε μια πολυκατοικία και έναν παιδικό σταθμό. Τα παιδιά άρχισαν να απομακρύνονται από το ίδρυμα.
  • Το ελικόπτερο ανήκε στην Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Yuriy Ignat, εκτελούσε αποστολή της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης.
  • Ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Brovary ανήλθε σε 14, συμπεριλαμβανομένου 1 παιδιού. Είκοσι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά. Το προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.
  • Μεταξύ των νεκρών είναι ο υπουργός Εσωτερικών Denys Monastyrskyy, ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Yevhen Yenin και ο υπουργός Εσωτερικών Yuriy Lubkovych.

ukraine_1.jpg

Νωρίτερα, το κανάλι της ουκρανικής αστυνομίας στο Telegram ανέφερε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας Ihor Klymenko δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί, στις 18 Ιανουαρίου, ένα ελικόπτερο της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης συνετρίβη στο Brovary.
Ως αποτέλεσμα της συντριβής νεκροί είναι ο υπουργός Εσωτερικών, ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός.
Συνολικά, είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.
Από αυτούς, οι εννέα επέβαιναν στο ελικόπτερο.
22 τραματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους δέκα παιδιά.
Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται στο σημείο.
Η επιθεώρηση του τόπου του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη».

elikoptero2.JPG

ukraine2.JPG


ukraine3.JPG
Ανεπιβεβαίωτο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα κτίριο να φλέγεται, καθώς και τουλάχιστον ένα πτώμα στο έδαφος ανάμεσα στα συντρίμμια.
Το Suspilne αναφέρει ότι το ελικόπτερο ανήκε στις κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας, αν και πολλές από τις λεπτομέρειες του περιστατικού παραμένουν προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες.

"Την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία, παιδιά και προσωπικό βρίσκονταν μέσα στο νηπιαγωγείο. Όλοι έχουν τώρα απομακρυνθεί", σημείωσε ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Telegram.

 

A helicopter is reported to have crashed in #Brovary, #Kyiv region. pic.twitter.com/xNbhJA93ok

 


Zelensky: Θα διερευνηθούν οι συνθήκες της τραγωδίας

Ο Volodymr Zelensky χαρακτήρισε τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Brovary σήμερα το πρωί, η οποία στοίχισε τη ζωή στον υπουργό Εσωτερικών Denys Monastyrskyi και σε αρκετούς από την ομάδα του, ως "μια τρομερή τραγωδία" και ένα "μαύρο πρωινό".
Γράφοντας στο Telegram, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε: "Σήμερα, μια τρομερή τραγωδία συνέβη στο Μπρόβαρυ, στην περιοχή του Κιέβου. Ένα κρατικό ελικόπτερο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης συνετρίβη και στο σημείο της συντριβής ξέσπασε πυρκαγιά.
"Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας καθορίζεται επί του παρόντος. Μεταξύ αυτών είναι ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Denys Monastyrskyi, ο πρώτος αναπληρωτής του Yevhen Yenin, ο υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών Yuri Lubkovych, οι βοηθοί τους και το πλήρωμα του ελικοπτέρου.
"25 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τρία παιδιά πέθαναν. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Το ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος ενός από τους παιδικούς σταθμούς.
"Έχω δώσει εντολή στην υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την εθνική αστυνομία της Ουκρανίας και άλλους εξουσιοδοτημένους φορείς, να διερευνήσει όλες τις συνθήκες αυτού που συνέβη. Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται στον τόπο της τραγωδίας".
Το μήνυμα του Zelensky καταλήγει: "Τα συλλυπητήριά μου σε όλες τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Denys, Yevhen, Yuri, η ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών ... αληθινοί πατριώτες της Ουκρανίας. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη. Είθε όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους αυτό το μαύρο πρωινό να αναπαυθούν εν ειρήνη".

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης