Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη η Greta Thunberg για κατάληψη στο χωριό Lützerath

Συνελήφθη η Greta Thunberg για κατάληψη στο χωριό Lützerath
Σκληρή κριτική στους Πράσινους της Γερμανίας από την Greta Thunberg
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg κατακεραύνωσε την αριστερή κυβέρνηση της Γερμανίας, κατηγορώντας το κόμμα των Πρασίνων ότι "ντροπιάστηκε πραγματικά", εγκρίνοντας ένα νέο ορυχείο άνθρακα-λιγνίτη, στο τελευταίο σημάδι ότι οι προοδευτικοί επιτίθενται ο ένας στον άλλον για την επιδίωξη μιας εντελώς μη ρεαλιστικής περιβαλλοντικής πολιτικής.
"Η απογοήτευση είναι ένας τρόπος για να το θέσω.
Νομίζω ότι είναι πολύ περίεργο να βλέπουμε τη γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Πρασίνων, να κάνει συμφωνίες και συμβιβασμούς με εταιρείες όπως η RWE, με εταιρείες ορυκτών καυσίμων, ενώ θα έπρεπε μάλλον να λογοδοτήσουν για όλες τις ζημιές και τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει", δήλωσε Greta Thunberg σε διαδήλωση για την γερμανική RWE που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας για την εκσκαφή της περιοχής κοντά στο χωριό Lützerath.
Οι διαδηλωτές - οι οποίοι είχαν καταλάβει παράνομα το εγκαταλελειμμένο χωριό και απομακρύνθηκαν βίαια από την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα - κατηγόρησαν τους Γερμανούς Πράσινους ότι έκαναν μια παρασκηνιακή συμφωνία με την RWE παρά τις υποσχέσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η Greta Thunberg, έφτασε στο Lützerath για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους παράνομους καταληψίες, οι οποίοι συνέχισαν να αγνοούν την εντολή έξωσης που είχε δοθεί από το δικαστήριο.
Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η αστυνομία δεν έχει δίκιο, ενώ οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.
Η ίδια η Thunberg συνελήφθη τελικά από δύο αστυνομικούς από το χώρο την Κυριακή, σύμφωνα με τη γερμανική Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης