Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kι όμως ο Stoltenberg «έδειξε» στη Ρωσία τον τρόπο για να... νικήσει το ΝΑΤΟ – Η αποκάλυψη που τρομάζει τη Δύση

Kι όμως ο Stoltenberg «έδειξε» στη Ρωσία τον τρόπο για να... νικήσει το ΝΑΤΟ  – Η αποκάλυψη που τρομάζει τη Δύση
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ χωρίς να το θέλει, αποκάλυψε στη Ρωσία τον τρόπο για να επικρατήσει της συλλογικής Δύσης
Σχετικά Άρθρα
Ακουσίως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έγινε «σύμμαχος» της Ρωσίας και πρότεινε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επικρατήσει της Δύσης.
Σύμφωνα με άρθρο του κινεζικού ιστότοπου NetEase, ο Stoltenberg υπογράμμισε ότι, η Δύση προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία με την ελπίδα ότι θα πρέπει να πολεμήσει μόνο για τα συμφέροντά της.
Ωστόσο, η Ρωσία κέρδισε την υποστήριξη της Κίνας και οι δύο χώρες άρχισαν να αναπτύσσουν μία στρατηγική συνεργασία.
Μια τέτοια τροπή των γεγονότων προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στο ΝΑΤΟ.
Στις 5 Ιανουαρίου 2023, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα ενώνονται από την επιθυμία να οικοδομήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που δεν θα συμπίπτει με τις αξίες της Δύσης.
«Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Αντίθετα, προωθεί το ρωσικό αφήγημα, το οποίο επιρρίπτει την ευθύνη στο ΝΑΤΟ.
Και η Κίνα υποστήριξε για πρώτη φορά το αίτημα της Ρωσίας να κλείσει το ΝΑΤΟ την πόρτα του σε νέα κράτη μέλη», δήλωσε ο Stoltenberg.

Το αδύνατο σημείο του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αποκάλυψε έτσι το βασικό αδύναμο σημείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Δηλαδή το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αντιταχθεί στις συνδυασμένες δυνάμεις Ρωσίας και Κίνας.
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έδειξε στη Ρωσία έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τη νίκη.
Η Δύση φοβάται μια ένωση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.
Αποκαλεί αυτή τη συνεργασία απειλή», αναφέρει το κινεζικό δημοσίευμα. 

Ρωσία - Κίνα τρομάζουν τη Δύση

Η Κίνα μαζί με τη Ρωσία τρομάζουν τη Δύση και η Μόσχα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία της, επεκτείνοντας συνεργασία με το Πεκίνο», το δημοσίευμα του ιστότοπου.
Η αύξηση των προμηθειών ρωσικών ενεργειακών πόρων στην Κίνα αποτελεί παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Alexander Novak δήλωσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia το 2022 αυξήθηκαν 1,5 φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και έφθασαν σε αξία ρεκόρ 15,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Η Ρωσία εξάγει φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας του 2014 μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής CNPC.
Η χωρητικότητα του αγωγού φυσικού αερίου ανέρχεται σε 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως (που θα επιτευχθεί μετά το 2024).

Πιο ευάλωτο το ΝΑΤΟ

Εξάλλου μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos την Τετάρτη (18/1/2023) ο Stoltenberg χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ μία ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, αυτό θα κάνει το ΝΑΤΟ πιο ευάλωτο, δήλωσε ο Stoltenberg.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin να μην κερδίσει εν μέρει γιατί θα ήταν τραγωδία για τους Ουκρανούς.
Αλλά θα ήταν πολύ επικίνδυνο για όλους μας γιατί τότε το μήνυμα προς τους αυταρχικούς ηγέτες είναι ότι όταν χρησιμοποιούν βία, όταν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνουν αυτό που θέλουν», σημείωσε.
«Αυτό θα μας έκανε πιο ευάλωτους», τόνισε.
Ο Stoltenberg επισήμανε ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία αυξάνει τις πιθανότητες για ειρήνη.
«Τα όπλα - είναι ο δρόμος προς την ειρήνη.
Και αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων είναι να πείσεις τον πρόεδρο Putin ότι δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης, πρέπει να καθίσει και να διαπραγματευτεί», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης