Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Διάσπαση του ΝΑΤΟ, εάν η Γερμανία δεν δώσει τα Leopard στην Ουκρανία

Πολωνία: Διάσπαση του ΝΑΤΟ, εάν η Γερμανία δεν δώσει τα Leopard στην Ουκρανία
Θα ενεργήσουμε κατά την κρίση μας λένε οι Πολωνοί σε περίπτωση άρνησης του Βερολίνου
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στο Βερολίνο πως σε περίπτωση που αποφασίσει να μην σταλούν τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, θα ενεργήσει κατά την κρίση της, στέλνει η Πολωνία.
Μάλιστα ο Pawel Soloch, πρώην επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας, τόνισε ότι η άρνηση της Γερμανίας να δώσει άδεια για την προμήθεια των Leopard, θα σηματοδοτούσε τη διάσπαση του ΝΑΤΟ.
«Μια τέτοια απόφαση θα ήταν εξαιρετικά δυσμενής για τη συνολική κατάσταση στο εσωτερικό της Συμμαχίας» υπογράμμισε ο Soloch.
Σημειώνεται πως η Πολωνία έχει διαμηνύσει ότι εάν το Βερολίνο αρνηθεί να συμφωνήσει με την προμήθεια τανκς Leopard στην Ουκρανία, η Βαρσοβία θα ενεργήσει κατά την κρίση της.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, η Πολωνία θα ενεργήσει όπως πρέπει.
«Νομίζω ότι αν υπάρξει ισχυρή αντίσταση, θα είμαστε έτοιμοι για τέτοιες μη τυπικές ενέργειες, ακόμα κι αν προσβάλει κάποιον.
Αλλά ας μην προτρέχουμε, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες μαζί μας για να έχουμε ένα αποτελεσματικό αντίκτυπο στη Γερμανία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Pawel Jablonski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης