Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ποτέ δεν είπαμε ότι για να στείλουμε τα Leopard, πρέπει οι ΗΠΑ να δώσουν τα Abrams

Γερμανία: Ποτέ δεν είπαμε ότι για να στείλουμε τα Leopard, πρέπει οι ΗΠΑ να δώσουν τα Abrams
Ποτέ δεν τα συσχέτισε αυτά τα δύο ο καγκελάριος Scholz είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Steffen Hebelstreit
Σχετικά Άρθρα
Την θέση ότι ουδέποτε η Γερμανία συνέδεσε την αποστολή των Leopard στην Ουκρανία, με αντίστοιχη υποχρέωση των ΗΠΑ να δώσουν τα άρματα μάχης Abrams διατύπωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Hebelstreit.
«Διάβασα ένα δημοσίευμα για αυτό.
Ποτέ δεν υπήρξε συσχετισμός ή απαίτηση για αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να γίνει το πρώτο για να ακολουθήσει το δεύτερο» υπογράμμισε ο Hebelstreit.
Πρόσφατο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι ο καγκελάριος Scholz κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, του είπε ότι για να επιτρέψει την αποστολή των Leopard στην Ουκρανία, θα πρέπει και οι ΗΠΑ να δώσουν τα Abrams.
Σημειώνεται πως και σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius είχε αναφέρει πως δεν είχε υπόψη του ότι υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο προκειμένου η Ουκρανία να λάβει ταυτόχρονα τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Abrams.
«Δε γνωρίζω καμία τέτοια θέση» είπε ο Pistorius, εξέλιξη που αν μη τι άλλο διατηρεί ανοιχτό το σενάριο να καμφθούν οι ενστάσεις του Βερολίνου και τελικά να αποφασιστεί η αποστολή Leopard στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης