Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανταχού παρών: Ο Zelensky θα κάνει... «guest» εμφάνιση και στο ιταλικό μουσικό φεστιβάλ - Αντί για τέχνη θα προωθήσει... πόλεμο

Πανταχού παρών: Ο Zelensky θα κάνει... «guest» εμφάνιση και στο ιταλικό μουσικό φεστιβάλ - Αντί για τέχνη θα προωθήσει... πόλεμο
Ο Zelensky είναι πλέον σταθερή παρουσία σε talk show, δημόσιες πολιτικές ακροάσεις και τηλεοπτικές συζητήσεις στην Ιταλία από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους
Σχετικά Άρθρα
Όλα είναι έτοιμα για την 73η διοργάνωση του Φεστιβάλ Σαν Ρέμο στην Ιταλία.
Το μουσικό γεγονός είναι ιδιαίτερα γνωστό παγκοσμίως... με τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται στην Ιταλία
Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου, η Ιταλία χορεύει στους ρυθμούς του φεστιβάλ που αγαπούν περισσότερο οι Ιταλοί.
Αυτή τη φορά όμως μια «άκυρη» με τον θεσμό, παρέμβαση πρόκειται να σημειωθεί από τον γνωστό θεατρίνο, πρόεδρο Zelensky.
Το Σαν Ρέμο είναι η πρωτεύουσα της ιταλικής μουσικής και αυτό το φεστιβάλ, με ένα αρχαίο άρωμα, συνέβαλε στη δημιουργία του στερεότυπου του ιταλικού λαού που όλοι είναι αφοσιωμένοι στη μουσική, το μαντολίνο και τα σπαγγέτι.
Αλλά το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, με τους μισούς Ιταλούς να βρίσκονται γαντζωμένοι στη μικρή οθόνη της τηλεόρασης, είναι επίσης και ένα ραντεβού με την πολιτική όπως φαίνεται....
Στη σκηνή του φεστιβάλ του Σαν Ρέμο φιλοξενήθηκαν αστέρες της παγκόσμιας ροκ αλλά και πολιτικοί και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Το Sanremo, επομένως, δεν είναι απλώς ένα μουσικό γεγονός: είναι ένα πολύ ισχυρό και εκλεπτυσμένο «όπλο μαζικής αντιπερισπασμού».
Ο προσκεκλημένος σταρ του φετινού Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 2023 είναι ο Volodymir Zelensky, ο πρόεδρο της Ουκρανίας.
Ο Zelensky θα συνδεθεί από το Κίεβο κατά τη διάρκεια της τελευταίας βραδιάς, για να εξασφαλίσει το μέγιστο ποσοστό της τηλεθέασης.
Σίγουρα, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν προσκλήθηκε λόγω της καταγωγής του ως καλλιτέχνης σαπουνόπερας....
Από το Σαν Ρέμο, ο Zelensky δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να επαναλάβει το στρατιωτικό του κρεσέντο, υπενθυμίζοντας για πολλοστή φορά πόσο εκτιμάται η άνευ όρων υποστήριξη που προσφέρει η Ιταλία στην κυβέρνησή του.

Πανταχού παρών

Ο Zelensky είναι πλέον σταθερή παρουσία σε talk show, δημόσιες πολιτικές ακροάσεις και τηλεοπτικές συζητήσεις στην Ιταλία από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.
Καταρρίπτοντας τα εμπόδια της γλωσσικής αυστηρότητας της διπλωματίας, ο Ουκρανός πρόεδρος επιδεικνύει προνομιακές σχέσεις με την ιταλική κυβέρνηση.
Όταν μιλάει για την Ιταλίδα πρωθυπουργό, μιλά με εμπιστευτικό τόνο για τις επόμενες συναντήσεις του με την «Giorgia», αναφερόμενος προφανώς στηνν αρχηγό της κυβέρνησης Μελονι. Ποιοι θα πετάξουν στο Κίεβο τις επόμενες εβδομάδες.
 Η νέα ιταλική κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι η πιο ενεργή και πιστή από τους εταίρους του ΝΑΤΟ στην επιδίωξη στρατιωτικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης για το Κίεβο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Adolfo Urso (υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης) πήγε σε αποστολή στο Κίεβο για να συναντήσει τον Πρόεδρο Zelensky.
Με αυτή τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι ηγέτες της Confindustria (της ένωσης που συγκεντρώνει τις ιταλικές βιομηχανίες), η Ιταλία παρέδωσε κυριολεκτικά μερικά από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της εθνικής επιμελητείας στα χέρια της Ουκρανίας.
Η τοποθέτηση της Ιταλίας στο πλευρό της Ουκρανίας προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις στη Μόσχα. Για τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Lavrov, «η ταχύτητα με την οποία η Ιταλία πέρασε όχι μόνο στο στρατόπεδο όσων εντάχθηκαν στις κυρώσεις, αλλά στο στρατόπεδο των ηγετών του αντιρωσικού μετώπου, τουλάχιστον υπό την προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν κάπως έκπληξη για εμάς."
Ο Ρώσος διπλωμάτης επανέλαβε την ιδέα του πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση «έχασε την ανεξαρτησία της», καθιστώντας «χαρακτηριστικό» της Ατλαντικής Συμμαχίας. «Η αποικιοκρατία – συνέχισε – είναι όταν κάποιος κατακτά κάποιον και ζει από αυτόν. Είναι δυνατόν να υποταχθούν όλα τα σχέδια και οι δομές μιας άλλης χώρας» και αυτό κάνουν «οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η Ιταλία, σύμφωνα με τον Lavrov, περνά σε ένα masterclass προπαγάνδας. Και το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, με την παρουσία του Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης