Τελευταία Νέα
Διεθνή

Money League: Δεν αργεί η ώρα που οι 20 ομάδες της Premier League θα είναι στην λίστα του top 30 και είναι ένα μάθημα οικονομίας!

tags :
Money League: Δεν αργεί η ώρα που οι 20 ομάδες της Premier League θα είναι στην λίστα του top 30 και είναι ένα μάθημα οικονομίας!
Η απόλυτη κυριαρχία των αγγλικών συλλόγων στο θέμα των εσόδων που αποτυπώνεται από την 26η ετήσια έρευνα της Deloitte αποτελεί ένα ξεκάθαρο καμπανάκι προς τους υπόλοιπους του Big 5 στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Η αγγλική λίγκα  ούτε είναι φούσκα ούτε πρόκειται να σκάσει, όπως ευελπιστούσαν πριν μία δεκαετία και πριν από μία πενταετία ακόμα, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αρθρογράφοι! Και δεν αργεί η μέρα που όλες οι ομάδες, και οι 20 της Premier League θα είναι στην πρώτη 30αδα του Money League!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Για πρώτη φορά, περισσότεροι από τους μισούς από τους 20 κορυφαίους συλλόγους (11 από τους 20) σε επίπεδο εσόδων σε αυτό το Money League που  αναδεικνύει από το 1997 η Deloitte είναι από μια χώρα - την Αγγλία - υπογραμμίζοντας  την οικονομική υπεροχή της Premier League και τον τρόπο με τον οποίο οι σύλλογοι μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα το κύμα του COVID. Και δείχνει ξεκάθαρα πόσο μπροστά ήταν η Premier League επιμένοντας σε εξισορροπημένο τρόπο κατανομής των  εσόδων σε αντίθεση με το τραγικό παράδειγμα για την Ισπανία των «άπληστων» Ρεάλ και Μπαρτσελονα που…. κατάπιαν τους υπόλοιπους πριν από δεκαετίες!

Η νέα λίστα που ανακοινώθηκε έχει πρώτη την Μάντσεστερ Σίτι για μία ακόμη σεζόν,  η οποία έχει αυξήσει εντυπωσιακά τα έσοδα της, και μπήκε στην πρώτη πεντάδα μόλις το 2015-16.

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει  είναι πώς κατάφερε η Λίβερπουλ για πρώτη φορά να ξεπεράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα έσοδα. Μία ομάδα που κυριαρχούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια στην κορυφή μαζί με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, οι οποίες μπορεί να βελτίωσαν την κατάσταση αλλά εκεί που πριν την πανδημία βρισκόντουσαν στην πρώτη τριάδα, πλέον αντιμετωπίζουν μία καινούργια τάξη πραγμάτων!

Εδώ να σημειώσουμε πόσο σημαντικό ήταν που γύρισε ο κόσμος στα γήπεδα μετά από την σεζόν 2020 – 21 που ήταν την περίοδο της πανδημίας. Σε αυτό το κομμάτι όμως και πάλι υπερτερούν οι Άγγλοι διότι έχουν οργανώσει έτσι τα γήπεδα τους, που μπορούν κάθε αγωνιστική ημέρα να εισπράττουν πάρα πολλά χρήματα σε αντίθεση με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, που τα περισσότερα γήπεδα τους έχουν γεράσει και δεν προσφέρουν διαφορετικές επιλογές σε έναν πελάτη, εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι!

Συνεπώς, πριν αρχίσουν τις κατάρες, οι διάφοροι  κονδυλοφόροι από Ιταλία… μεριά αλλά και Ισπανία, λέγοντας πως αν δεν γίνει η European Super League δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε έσοδά τους Άγγλους, ας φροντίσουν να πάρουν μαθήματα και να δουν πώς λειτουργούν, όχι η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, και η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η Γουέστ Χαμ, η Σαουθάμπτον, η Γουλβς και η Λέστερ. Ομάδες δηλαδή, οι οποίες έχουν φύγει πάρα πολύ μπροστά εμπορικά σε σύγκριση με το σύνολο των συλλόγων του ιταλικού πρωταθλήματος!

Η συνέχεια στο BNSports

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης