Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στις 6 Μαΐου η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Τι θα περιλαμβάνει το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων

Βρετανία: Στις 6 Μαΐου η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Τι θα περιλαμβάνει το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων
Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Camilla
Σχετικά Άρθρα
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ στις 6/5 , τα ανάκτορα του Buckingham έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του προγράμματος των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν της τελετής στο αβαείο του Westminster, το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, φωταγώγηση μνημείων και πρωτοβουλίες για την προώθηση του εθελοντισμού.
Μάλιστα, η Δευτέρα 8/5 θα είναι αργία για τους Βρετανούς.

Η στέψη του Καρόλου και της Καμίλας

Η τελετή για τη στέψη του 74χρονου βασιλιά Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο αβαείο του Westminster , όπως και των προκατόχων του εδώ και 900 χρόνια, με κάθε επισημότητα και θα ακολουθήσουν για ένα 48ωρο μετά συναυλίες, φωταγώγηση μνημείων και πρωτοβουλίες για την προώθηση του εθελοντισμού.
Ο 74χρονος Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’ , η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.
Η τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου του Canterbury, Justin Welby , του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας.
Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Camilla, όπως έχει γίνει γνωστό, αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο Κάρολος Γ’ και η σύζυγός του θα φτάσουν στο αβαείο του Ουέστμινστερ με τη βασιλική πομπή και μετά την ολοκλήρωση της τελετής στέψης θα επιστρέψουν στο παλάτι για να χαιρετήσουν από το μπαλκόνι το πλήθος.
Το Buckingham φιλοδοξεί να διοργανώσει ένα λαμπερό τελετουργικό και έναν εντυπωσιακό εορτασμό, δεδομένης της ιστορικής σημασίας που προσδίδεται στη στέψη του νέου μονάρχη.
Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινίσει τα ανάκτορα εάν ο Harry και η σύζυγός του Meghan θα είναι παρόντες στην τελετή.
Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση για το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Harry με τίτλο «Ρεζέρβα», το οποίο κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου, με αιχμές για μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Υπενθυμίζεται ότι την τρίωρη τελετή στέψης της Ελισάβετ Β’ στις 2 Ιουνίου του 1953 παρουσία 8.251 υψηλών προσκεκλημένων στο αβαείο του Ουέστμινστερ, την παρακολούθησαν τηλεοπτικά 27 εκατομμύρια Βρετανοί, από το σύνολο των 36 εκατομμυρίων κατοίκων τότε.

Οι εκδηλώσεις

Για την Κυριακή 7/5 έχει διοργανωθεί συναυλία στο κάστρο του Windsor στο δυτικό Λονδίνο, με τη συμμετοχή αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το BBC.
Το ίδιο βράδυ θα φωταγωγηθούν εμβληματικά μνημεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία.
Τέλος, αργία θα είναι η Δευτέρα 8/5 για τους Βρετανούς και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενθαρρύνουν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες φιλανθρωπικών οργανώσεων για την προώθηση του εθελοντισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης