Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δεν πρέπει η Ευρώπη να παίξει το παιχνίδι των ΗΠΑ στην Κίνα - Δεν την συμφέρει

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δεν πρέπει η Ευρώπη να παίξει το παιχνίδι των ΗΠΑ στην Κίνα - Δεν την συμφέρει
Ο Le Maire λέει ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αντιταχθούν στην Κίνα, ενώ η ΕΕ θέλει να συνεργαστούν
Η Ευρώπη δεν πρέπει να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, και αντίθετα θα πρέπει να χαράξει τον δικό της δρόμο για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
Υπάρχει ένα «μικρό χάσμα» μεταξύ του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Κίνα, είπε στη Francine Lacqua του Bloomberg Television στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεργαστεί με την Κίνα για στόχους, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προώθηση του εμπορίου, πρόσθεσε.
«Οι ΗΠΑ θέλουν να εναντιωθούν στην Κίνα, εμείς θέλουμε να εμπλακούμε με την Κίνα», είπε ο Le Maire την Παρασκευή.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι στο παγκόσμιο παιχνίδι, η Κίνα πρέπει να είναι μέσα, η Κίνα δεν μπορεί να είναι εκτός».

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο υπουργός Οικονομικών του έχουν συχνά ζητήσει από την Ευρώπη να συντονιστεί περισσότερο για να επιβληθεί ως τρίτη δύναμη στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Για τον Le Maire, αυτό σήμαινε να μιλάει σκληρά για τη βιομηχανική πολιτική των ΗΠΑ, την οποία έχει κατηγορήσει ότι στρέφεται προς μια παγκοσμιοποίηση τύπου Κίνας με τεράστιες επιδοτήσεις στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού.
Ο Le Maire είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει μια «διπλή προσέγγιση» στην απάντησή της στη νομοθεσία για το κλίμα, τόσο απαιτώντας παραχωρήσεις όσο και αναπτύσσοντας τα δικά της μέτρα.
«Περιμένουμε κάποιες παραχωρήσεις από τους αμερικανούς φίλους μας, αλλά υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, ο οποίος είναι να τεθεί σε εφαρμογή ένα είδος ευρωπαϊκής πράξης μείωσης του πληθωρισμού», είπε ο Le Maire.
«Ο χρόνος είναι ουσιαστικός: πρέπει να είμαστε πιο ανεξάρτητοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης