Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία πετάει το μπαλάκι στην Πολωνία: Εάν στείλει Leopard στην Ουκρανία δεν θα βάλουμε εμπόδια

Η Γερμανία πετάει το μπαλάκι στην Πολωνία: Εάν στείλει Leopard στην Ουκρανία δεν θα βάλουμε εμπόδια
«Επί του παρόντος το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί» από την Πολωνία, η οποία απαιτείται να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Βερολίνο, διευκρίνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών 
H Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο αν η Πολωνία στείλει άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI.
Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν η Πολωνία προχωρήσει και στείλει τα άρματα μάχης Leopard 2 που διαθέτει χωρίς την έγκριση της Γερμανίας, η Baerbock δήλωσε μέσω διερμηνέα:
«Επί του παρόντος το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί» από την Πολωνία, η οποία απαιτείται να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Βερολίνο, διευκρίνισε η υπουργός.
«Αλλά εάν ερωτηθούμε, δεν θα σταθούμε εμπόδιο».
Νωρίτερα , η Πολωνία δήλωσε ότι θα στείλει τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης που διαθέτει στην Ουκρανία ακόμη και δεν το κάνει η Γερμανία και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει μια διπλωματική πρωτοβουλία στην Ευρώπη.
«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα παρακολουθούμε την Ουκρανία να αιμορραγεί μέχρι θανάτου», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης