Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία για δηλώσεις Baerbock: Περιμένουμε την έγκριση Scholz για τα Leopard

Πολωνία για δηλώσεις Baerbock: Περιμένουμε την έγκριση Scholz για τα Leopard
Αν και η τοποθέτηση της Γερμανίδας ΥΠΕΞ θα έπρεπε να είναι αρκετή επισημαίνει η Πολωνία
Σχετικά Άρθρα
Την έγκριση του καγκελάριου της Γερμανίας, Olaf Scholz περιμένει η Πολωνία προκειμένου να προχωρήσει στην αποστολή των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία.
Αν και η Γερμανία έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να στείλει καθώς και ότι δεν επιτρέπει σε άλλα κράτη που διαθέτουν το συγκεκριμένο τύπο τανκ, να προμηθεύσουν την Ουκρανία, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock υπογράμμισε πως το Βερολίνο δεν θα εμπόδιζε την Πολωνία να στείλει Leopard στην Ουκρανία παρά τη μη έγκριση από τη Γερμανία.
«Η Πολωνία περιμένει να λάβει την επιβεβαίωση για τη συγκατάθεση της Γερμανίας όσον αφορά την αποστολή των Leopard στην Ουκρανία από τον καγκελάριο Scholz» υπογράμμισε ο Marcin Przydacz,, εκπρόσωπος του προέδρου της Πολωνίας για διεθνή θέματα.
Σύμφωνα με τον Przydacz, η επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών έχει το δικαίωμα να αντιπροσωπεύει το κράτος της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και άρα τα λόγια της Baerbock θα ήταν αρκετά για να προχωρήσει η Πολωνία στην αποστολή των Leopard.
«Ωστόσο και δεδομένης της εσωτερικής συζήτησης που είναι σε εξέλιξη στη Γερμανία, θα ήμασταν πιο σίγουροι, εάν αυτή η θέση εκφραζόταν από τον καγκελάριο Scholz» υποστήριξε ο Πολωνός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις πρόσφατες διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης