Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαθαίνει η κρίση στην Ουκρανία: Αδύνατες οι διαπραγματεύσεις λέει η Ρωσία - Νευρική η Δύση

Βαθαίνει η κρίση στην Ουκρανία: Αδύνατες οι διαπραγματεύσεις λέει η Ρωσία - Νευρική η Δύση
Η επιστράτευση των Ρώσων πολιτών έχει ολοκληρωθεί υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία είναι αδύνατες υποστηρίζει η Ρωσία, επιβεβαιώνοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ουκρανική κρίση.
«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή, ούτε de facto ούτε de jure.
Ακούμε δηλώσεις από το Κίεβο, γνωρίζουμε τη νομική αιτιολόγηση για την αδυναμία διαπραγματεύσεων από την πλευρά του ουκρανικού καθεστώτος, επομένως de facto ένα πράγμα, μπορεί να αναγνωριστεί: δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τέτοιες διαπραγματεύσεις» υποστήριξε ο Peskov.

Ευθύνες Δυτικών

Σχετικά με την προμήθεια της Ουκρανίας με δυτικά όπλα, ο Peskov έκανε λόγο για αυξανόμενη νευρικότητα στη Δύση.
«Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως η Βαρσοβία, απειλούν το Βερολίνο με διεθνή απομόνωση.
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια αυξανόμενη νευρικότητα ανάμεσα στα μέλη της Συμμαχίας.
Όμως, όλες οι χώρες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην προμήθεια όπλων και στη βελτίωση του τεχνολογικού τους εξοπλισμού, είναι υπεύθυνες για αυτό που συμβαίνει» υπογράμμισε ο Peskov, τονίζοντας ότι το χειρότερο όλων αυτών είναι ότι «ο ουκρανικός λαός θα πρέπει να πληρώσει για όλες αυτές τις ενέργειες, για όλη αυτήν την ψευδο-υποστήριξη».

Η επιστράτευση ολοκληρώθηκε

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της επιστράτευσης των Ρώσων πολιτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Peskov υποστήριξε ότι αυτή έχει ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, ο Peskov υπογράμμισε πως το σχετικό διάταγμα του προέδρου Putin εξακολουθεί να λειτουργεί καθώς με αυτό ρυθμίζονται και άλλα θέματα, ως επί το πλείστον στρατιωτικού χαρακτήρα.
«Όσον αφορά τη μερική κινητοποίηση, αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.
Και εδώ προτείνουμε να μείνουμε στα λόγια του Ρώσου προέδρου.
Όμως το διάταγμα αυτό προβλέπει και άλλες λειτουργίες που είναι απαραίτητες για το υπουργείο Άμυνας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Για Wagner

Ερωτηθείς για την απόφαση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν εγκληματική οργάνωση την ρωσική στρατιωτική ιδιωτική εταιρεία Wagner, ο Peskov είπε ότι αυτή η απόφαση δεν έχει καμία πρακτική σημασία για τη Ρωσία ή για την ίδια την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης