Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν έχουμε λάβει αίτημα από την Πολωνία για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Γερμανία: Δεν έχουμε λάβει αίτημα από την Πολωνία για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει τα περί επιδείνωση των σχέσεων με ΗΠΑ λόγω της επιφυλακτικότητας του Βερολίνου για την παράδοση των Leopard 2 στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

«Δεν υπάρχει ακόμη αίτημα από την πολωνική κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις στον Τύπο δεν αποτελούν επίσημο αίτημα», διευκρίνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Hebestreit, αναφερόμενος σε σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki‎, ότι η χώρα του προτίθεται να ζητήσει από τη Γερμανία άδεια προκειμένου να παραδώσει στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard που διαθέτουν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.
Από τα συμβόλαια πώλησης των γερμανικών εξοπλιστικών συστημάτων προβλέπεται ότι η μεταπώληση ή διάθεσή τους σε τρίτη χώρα πρέπει προηγουμένως να εγκριθεί από το Βερολίνο.
«Υπάρχουν διαδικασίες για αυτό και αυτές θα τηρηθούν. Όταν υποβληθεί σχετικό αίτημα από την Πολωνία, ξεκινά η διαδικασία», δήλωσε ο Hebestreit, απέφυγε ωστόσο να απαντήσει πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία. Η Γερμανία «δεν είναι απομονωμένη στο θέμα της παράδοσης των Leopard 2, κάποιες χώρες είναι υπέρ, κάποιες άλλες κατά», υποστήριξε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αποκλείει την παράδοση, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση για κάτι τέτοιο».
«Είμαστε τεράστιοι υποστηρικτές της Ουκρανίας, εξακολουθεί ωστόσο να υπάρχει ανάγκη συζήτησης για την παράδοση των Leopard 2 και θα πάρουμε αυτόν τον χρόνο», πρόσθεσε.

Οι σχέσεις ΗΠΑ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα φημολογούμενα προβλήματα που έχει προκαλέσει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ η επιφυλακτικότητα της Γερμανίας στο θέμα των Leopard 2, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, «ούτε ως προς την ουσία ούτε ως προς την υποτιθέμενη ένταση». Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ «είναι συνεχείς και εποικοδομητικές, ανταλλάσσουμε απόψεις με σαφήνεια και ο καγκελάριος εξακολουθεί να υποστηρίζει τον πολύ στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης