Διεθνή

Η Ford ετοιμάζει 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη - Mεταφέρει την ανάπτυξη προϊόντων στις ΗΠΑ - Αντιδράσεις από τα γερμανικά συνδικάτα

Η Ford ετοιμάζει 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη - Mεταφέρει την ανάπτυξη προϊόντων στις ΗΠΑ - Αντιδράσεις από τα γερμανικά συνδικάτα
Αν η Ford προχωρήσει στις συγκεκριμένες απολύσεις, απαντά το  γερμανικό συνδικάτο IG Metal, θα λάβει αντίμετρα που θα διαταράξουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε όλη την Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford σχεδιάζει να προχωρήσει σε 3.200 απολύσεις εργαζομένων στην Ευρώπη και θα μεταφέρει ορισμένες εργασίες ανάπτυξης προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε το γερμανικό συνδικάτο IG Metall, δεσμευόμενο ότι αν η Ford προχωρήσει στις συγκεκριμένες απολύσεις,  θα λάβει κι εκείνο μέτρα που θα διαταράξουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε όλη την Ευρώπη.
Η αμερικανική εταιρεία θέλει συγκεκριμένα να καταργήσει έως και 2.500 θέσεις εργασίας στην ανάπτυξη προϊόντων και έως και 700 διοκητικές θέσεις, με τις γερμανικές μονάδες να επηρεάζονται περισσότερο, δήλωσε η IG Metall.
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κολωνία, που απασχολεί περίπου 14.000 άτομα - συμπεριλαμβανομένων 3.800 σε ένα κέντρο ανάπτυξης στην περιοχή Merkenich - ενημερώθηκαν για αυτά τα σχέδια της Ford σε μια συνεδρίαση του συμβουλίου εργαζομένων που έγινε σήμερα Δευτέρα 23/1/23.
Ο εκπρόσωπος της Ford στη Γερμανία αρνήθηκε κάθε σχόλιο, παραπέμποντας στην επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδώσει η εταιρεία την Παρασκευή, 20/1/23 στην οποία ανέφερε ότι η στροφή στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές.
Ένας εκπρόσωπος στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στο Μίσιγκαν είπε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Γερμανία συνεχίζονται και ότι η εταιρεία πρέπει να γίνει «πιο ανταγωνιστική» καθώς μεταβαίνει στα ηλεκτρικά οχήματα.
Η Ford ανακοίνωσε πέρυσι μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κολωνία και να φτιάξει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο για τη μαζική αγορά.
Το εργοστάσιο παράγει επί του παρόντος το Ford Fiesta καθώς και κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απασχολεί περίπου 45.000 άτομα στην Ευρώπη, σχεδιάζει επτά νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη, ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών στη Γερμανία και μια κοινοπραξία κατασκευής κυψελών νικελίου στην Τουρκία ως μέρος μιας μεγάλης ώθησης στην ηλεκτροκίνηση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Συνεργάζεται επίσης με τη Volkswagen για την παραγωγή 1,2 εκατομμυρίων οχημάτων στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε διάστημα έξι ετών.
Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται, δήλωσαν εκπρόσωποι της Ford και της Volkswagen, αν και ο εκπρόσωπος της Ford στις ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ο ρόλος της Volkswagen στην επόμενη γενιά ευρωπαϊκών ηλεκτρικών οχημάτων της Ford δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο η Ford προειδοποίησε για «σημαντικές» περικοπές θέσεων εργασίας στο εγγύς μέλλον στο εργοστάσιό της στην Ισπανία και στο εργοστάσιό της στο Saarlouis της Γερμανίας, καθώς η στροφή στην παραγωγή EV σήμαινε ότι θα απαιτούσε λιγότερες ώρες εργασίας για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων.
Τo περιθώριo κέρδους της Ford προ φόρων στην Ευρώπη ήταν 2,2% επί των πωλήσεων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, πολύ κάτω από τα επίπεδα στη Βόρεια Αμερική.
Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει επίσης τον Οκτώβριο για αποδυνάμωση των οικονομικών προοπτικών στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης